La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un pertorbat provoca el pànic a Barcelona armat amb un ganivet

-

Ara que el Parlament debat el model d’ordre públic dels Mossos d’Esquadra i hi ha alguns grups polítics que aposten per dissoldre la brigada mòbil, convé recordar l’actuació d’aquests policies els últims dos dies a Barcelona per resoldre situacions complicade­s. Dijous van salvar la vida a un taxista ferit aplicant-li un torniquet d’urgències a la Rambla. Ahir van detenir un home armat que es va amagar en una farmàcia del carrer Tuset després de protagonit­zar una persecució que va començar amb amenaces en un bar i destrosses a les vidrieres d’un centre d’atenció primària del carrer Numància.

Tot va acabar bé a les tres de la tarda perquè només es va haver de comptabili­tzar un ferit: un home que conduïa una furgoneta i que va ser apunyalat en una mà per l’agressor, que li va robar el vehicle pràcticame­nt en marxa. L’alerta ja havia saltat quan l’individu, marroquí, de 38 anys i amb antecedent­s per salut pública i robatoris amb força, va destrossar els aparadors del CAP.

Al volant de la furgoneta va dur a terme una conducció embogida en direcció a la plaça Francesc Macià amb trams en contra direcció. A l’altura del carrer Tuset va col·lidir contra un altre vehicle i va fugir mig despullat i provocant carreres de pànic entre els transeünts.

En pocs minuts van arribar més d’una vintena de vehicles

L’home va robar una furgoneta, en va ferir el conductor i va anar contra direcció fins al carrer Tuset

policials. La Brimo ja havia acordonat la zona quan altres agents, protegits i amb arma de foc en mà, van neutralitz­ar el sospitós només amb la força. Els investigad­ors de la comissaria general d’Informació van confirmar amb molta agilitat que es tractava d’un incident aïllat de qualsevol connotació terrorista.

Els responsabl­es dels Mossos van valorar molt positivame­nt la resposta ràpida i ordenada de tota l’organitzac­ió policial davant l’amenaça. ●

 ?? MAR ARITA PUI ?? Els Mossos van detenir el sospitós ahir en una farmàcia
MAR ARITA PUI Els Mossos van detenir el sospitós ahir en una farmàcia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain