La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vidreres decideix avui en una consulta popular si manté els correbous

-

El municipi de Vidreres decidirà avui en una consulta popular si vol mantenir els correbous, una festa taurina que han celebrat en 33 edicions. L’última vegada va ser el 2019, quan un toro es va escapar del recinte de la plaça i va envestir 19 assistents, dels quals dues van patir ferides greus. El bòvid va ser abatut per diversos trets d’un agent de la policia municipal ja fora de la plaça.

L’accident, que va tenir lloc durant la festa major del municipi, va impulsar l’Ajuntament a celebrar un referèndum perquè fos la ciutadania qui es pronunciés sobre el seu futur. La consulta es va fixar per al 15 de març del 2020, però la irrupció del coronaviru­s ho va impedir. Finalment serà avui quan més de 6.500 habitants, els que tenen més de 16 anys, decidiran si volen mantenir o no els correbous. Actualment aquest municipi de la comarca de la Selva és l’únic de la província de Girona que manté aquesta tradició. Localitats com Olot, Roses o Torroella de Montgrí van vetar el 2016 aquest tipus d’espectacle­s.

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps (Junts per Catalunya), assenyala que el Consistori respectarà el que dictin els ciutadans independen­tment de la diferència de vots entre el sí i el no o la xifra de participac­ió. L’alcalde demana de no polititzar la consulta després que ahir ERC, partit a l’oposició, demanés el vot pel no davant el que consideren una “tradició anacrònica”.

El 2019 un toro va envestir 19 persones a la plaça; dues van patir ferides greus

Camps afirma que la nova data de consulta als veïns va ser consensuad­a entre l’Ajuntament, la comissió que organitza la festa dels correbous i l’Associació de Defensa Ambiental i Animal de Vidreres. La portaveu d’aquesta última, Meritxell Arias, demana l’“abolició de qualsevol espectacle amb animals”. Per la seva part, l’entitat Correbous Vidreres assegura que al municipi “no hi ha cap celebració amb patiment animal”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain