La Vanguardia (Català-1ª edició)

La covid assetja l’esport

El Madrid, l’Athletic i el València tenen futboliste­s confinats, la Premier ajorna partits i l’ACB ha suspès el Barcelona-BAXI Manresa

- CARLOS NOVO

L’increment vertiginós dels casos de covid arreu del món està tenint el reflex al món de l’esport, que ara per ara no ha vist paralitzad­es les competicio­ns. El cas més vistós a Espanya és el del Reial Madrid, que els últims tres dies ha vist com sis dels seus futboliste­s han donat positiu pel contagi: Modric, Marcelo, Asensio, Rodrygo, Bale i Lunin. En el cas del croat, una nova PCR feta ahir va sortir negativa, per això el jugador espera una altra prova serològica i un examen cardiològi­c que li exigeix el seu propi club per saber si podrà estar disponible demà al Santiago Bernabeu contra el Cadis. La legislació de LaLiga indica que un positiu ha d’estar deu dies en quarantena, però la de la Comunitat de Madrid diu que un positiu pot tornar a la feina després de donar negatiu.

Cap dels altres cinc futboliste­s no podran entrar a la convocatòr­ia que donarà avui Carlo Ancelotti i hi ha molts dubtes que puguin estar disponible­s per al partit de dimecres dia 22 a San Mamés contra l’Athletic.

Dels que es poden perdre els dos partits només Modric és titular indiscutib­le, però tampoc no era segur que jugués contra el Cadis, atesa la seva càrrega de partits. Entre els afectats, el cas més especial en el pla mèdic és el de Lunin, l’únic de la plantilla que ja s’ha contagiat dues vegades.

La baixa d’Asensio i de Rodrygo pot obrir una finestra per a Eden Hazard, ja que Bale és un altre dels positius. El belga lluita per la plaça d’extrem dret amb Lucas Vázquez.

Tampoc l’Athletic Club, el rival del Madrid dimecres, no ha quedat lliure de la pandèmia. Ahir el club de Lezama va informar que hi havia detectats dos positius de covid a la plantilla: en aquest cas dos titulars fixos, com el porter

Unai Simón i el central Iñigo Martínez. Abans de rebre el Reial Madrid, l’Athletic juga demà al seu estadi contra el Betis.

L’altre club de Primera sota els efectes del coronaviru­s és el València. A començamen­ts d’aquesta setmana va informar dels positius de dos futboliste­s, un d’ells és el central Omar Alderete. De l’altre futbolista no n’ha transcendi­t el nom. També estan infectats l’entrenador, José Bordalás, i el seu ajudant, Patri Moreno.

La covid també ha afectat les últimes hores el bàsquet. L’ACB va informar ahir que el Barcelona-BAXI Manresa previst per a

 ?? Barcel nalnaNCHO / REUTERS ?? El madridista Modric va donar negatiu ahir després de donar positiu dimecres
Barcel nalnaNCHO / REUTERS El madridista Modric va donar negatiu ahir després de donar positiu dimecres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain