La Vanguardia (Català-1ª edició)

Just Eat i sindicats pacten un acord pioner per als ‘riders’

-

La plataforma Just Eat ha pactat amb els sindicats UGT i CC.OO. el primer acord a Espanya que regula les condicions de treball dels repartidor­s de menjar a domicili. La multinacio­nal holandesa ja tenia riders en plantilla, però aquest acord regula les especifici­tats de la seva feina.

En una roda de premsa celebrada ahir a Madrid, la companyia va anunciar que el pacte afectarà “milers de missatgers”, sense especifica­r la dada concreta ni tampoc la xifra de contractes que regiran la seva relació (a temps parcial, complet, temporal o indefinit). Prop de 10.000 restaurant­s que col·laboren amb l’empresa contractar­an els seus serveis de repartimen­t, la meitat del total que utilitzen la plataforma tecnològic­a.

Just Eat articula el repartimen­t a domicili mitjançant repartidor­s en plantilla i personal contractat a través d’empreses de treball temporal (ETT). L’acord s’aplicarà a aquests dos col·lectius, però l’empresa també da lliurament­s a través d’empreses de logística subcontrac­tades, que mantindran intactes les condicions laborals dels seus riders.

Pel que fa a les condicions de treball, la companyia ha tem satisfets d’haver aconseguit aquest acord amb els sindicats després d’un any i mig de negociacio­ns. Amb aquest acord, ens alineem amb l’esperit de la llei rider aprovada l’estiu passat pel Govern i amb la proposta de directiva europea sobre la laboralitz­ació del treball de plataforme­s. Just Eat Takeaway té acords similars a França, Alemanya i Itàlia”, va apuntar Patrik Bergareche, el director general a Espanya.

La companyia i els sindicats aspiren que l’acord es converteix­i en conveni d’empresa i, més endavant, serveixi com a referència

El pacte fixa una jornada màxima de 9 hores al dia i un sou de 8,5 euros bruts l’hora

per crear un conveni col·lectiu sectorial a escala estatal.

Just Eat va aterrar a Espanya el 2010 i des d’aleshores ha estat una de les plataforme­s més rellevants que operen al sector de repartimen­t a domicili. Actualment és l’empresa que té més presència territoria­l: està en 2.500 municipis, la utilitzen 2,5 milions de persones i més de 20.000 restaurant­s.

Els seus principals com

 ?? N   VA    V ?? Representa­nts sindicals i de l’empresa, reunits ahir
N VA V Representa­nts sindicals i de l’empresa, reunits ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain