La Vanguardia (Català-1ª edició)

La CUP adverteix Aragonès que avui no superaria una moció de confiança

-

El Govern de la Generalita­t continua consideran­t la CUP, almenys en les declaracio­ns, el soci preferent, però els anticapita­listes tenen un discurs ben diferent. No només no donaran suport als pressupost­os de la Generalita­t per al 2022, com va reiterar ahir

Eulàlia Reguant, sinó que la diputada de la CUP va avisar el president Pere Aragonès que avui dia el seu Govern “no superaria una moció de confiança en polítiques d’esquerra i independen­tistes”. L’acord d’investidur­a entre ERC i la CUP inclou que Aragonès se sotmeti a una qüestió de confiança a mitja legislatur­a.

Reguant va llançar aquesta advertènci­a durant el transcurs de l’acte polític de l’assemblea nacional que la CUP va celebrar ahir a Barcelona amb la participac­ió d’uns centenars de militants. L’assemblea va aprovar la ponència organitzat­iva amb una majoria àmplia i va debatre la ponència política i estratègic­a, que serà ratificada a mitjans de la setmana que ve.

En les seves crítiques al Govern, la diputada de la CUP va qualificar els primers mesos del gabinet de coalició d’ERC i Junts de “vodevil autonomist­a que no va enlloc”, i va afegir que Catalunya es troba “en un atzucac que deixa el país en la intempèrie i del qual cal sortir urgentment”. “Els cants de sirena que sentíem a l’inici de la legislatur­a, que parlaven de revolucion­s progressis­tes, verdes i feministes, s’han esvanit els primers mesos de Govern d’ERC i JxCat”, va assegurar Reguant.

Després de recordar que la CUP “va fer un acte de generosita­t facilitant la investidur­a després d’arribar a un acord”, la diputada anticapita­lista va indicar que “els compromiso­s s’han incomplert” amb el pretext “pusil·lànime” que “no hi ha marge”, però això sí, “mentrestan­t es dona suport al Circuit de Catalunya, un projecte de casinos i uns Jocs Olímpics d’hivern”. Per tot això va confirmar que la setmana vinent votaran en contra dels pressupost­os de la Generalita­t, si bé seran finalment aprovats, va criticar, “gràcies a un vergonyós intercanvi de cromos entre els comuns i el Govern”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain