La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Fòrum de Davos anul·la la cimera de gener per culpa de la pandèmia

-

El World Economic Forum de Davos ha suspès la cita anual que havia de tornar a celebrarse aquest any a la petita localitat alpina entre el 17 i el 21 de gener del 2022 i trasllada la cimera per a un moment indetermin­at de principis del pròxim estiu. En un comunicat fet públic ahir, els organitzad­ors de l’esdevenime­nt que reunia tots els anys durant cinc dies alts representa­nts polítics, empresaria­ls i socials a les muntanyes suïsses van explicar que la suspensió obeeix a l’augment de la incertesa sobre la variant òmicron.

L’última edició presencial del Fòrum es remunta a gener del 2020, quan la covid ja era una epidèmia a la Xina, però no s’havien diagnostic­at els casos internacio­nals que van conduir a la declaració de la pandèmia. L’any següent, el 2021, es va suspendre i es va traslladar a Singapur per ferse a l’agost, però tampoc no va arribar a celebrar-se. Ara, es torna a anul·lar la cita de gener per culpa del virus.

Els participan­ts de la cimera global podran seguir una sèrie de sessions en línia, però no trobar-se físicament a Davos per debatre les qüestions més rellevants de la societat actual en aquest món colpejat pel coronaviru­s. “Les condicions actuals de la pandèmia fan que sigui extremadam­ent difícil oferir una reunió global en persona. Els preparatiu­s s’han guiat per l’assessoram­ent d’experts i s’han beneficiat de l’estreta col·laboració del govern suís en tots els nivells”, va dir l’organitzac­ió en una nota.

L’organitzac­ió va explicar que és convenient el retard de la celebració de l’esdevenime­nt fins a l’estiu, ja que la variant òmicron està afectant seriosamen­t la mobilitat i els viatges. El Fòrum de Davos anteposa la salut i la seguretat de tots els participan­ts a la celebració de l’esdevenime­nt. “L’ajornament de la reunió anual no impedirà el progrés a través de la convocatòr­ia digital contínua de líders de les empreses, el Govern i la societat civil”, va comentar Klaus Schwab, fundador i president executiu del Fòrum.

El de Davos és el primer de les grans trobades internacio­nals que s’ajorna a causa del coronaviru­s. La decisió i l’anunci arriben en un moment en què diversos països estan tornant a les restriccio­ns de mobilitat, sobretot al centre d’Europa. En el cas d’Espanya, el president del Govern central, Pedro Sánchez, ha convocat una reunió amb els presidents autonòmics que se celebrarà demà dimecres per consensuar mesures amb què frenar l’expansió del virus. c

Com ja va passar el 2021, la cimera s’ajorna fins a l’estiu, tot i que, en aquest cas, sense lloc ni data

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain