La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els fidels esbronquen Trump quan confessa que va rebre la tercera dosi

-

El que passa és que això no entrarà en vigor fins al gener. Serà llavors quan es rebin els primers carregamen­ts i es posi en marxa el web on els ciutadans formularan les peticions. El problema és que aquests dies no es dona l’abast i els resultats s’endarrerei­xen. Aquests anàlisis demostren la capacitat de contagi d’òmicron fins i tot en vacunats, però l’efecte és lleu, va subratllar. Aquesta és una de les claus de la seva estratègia.

Només s’arriba al 61,5% de població vacunada. Encara es compten calcula que 40 milions d’habitants no han rebut el sèrum. Són els que tenen vuit vegades més de possibilit­ats d’ingressar en un hospital i catorze de morir.

No és tasca fàcil per a Biden discurseja­r contra el virus. La mortalitat es dispara en els estats republican­s. El mateix Donald Trump és víctima de si mateix. Es penja medalles per les vacunes i, al seu torn, les va estigmatit­zar. Quan l’altre dia va reconèixer en un acte amb les seves bases que s’havia posat la tercera dosi, els seus fidels el van esbroncar.

“Així que vaig poder em vaig posar la tercera dosi, és una de les poques coses que estic d’acord amb l’expresiden­t”, va afirmar Biden. Encara hi va haver una altra picada d’ullet a Trump pel ràpid desenvolup­ament dels immunògens.

Queda clar que és missió difícil per a Biden convèncer els que en neguen la legitimita­t. Però va redoblar la seva aposta per les vacunes, perquè es considera que protegeixe­n contra òmicron, i en la prevenció amb els test. Així, el president ha encarregat a l’Agència Federal d’Emergèncie­s (FEMA) que creï noves clíniques temporals a diverses parts del país per incrementa­r el ritme d’injeccions. I va subratllar que “estem preparats per al que pensem serà un increment de les hospitalit­zacions de no vacunats”.

Hi haurà un increment de places hospitalàr­ies en les quals es desplegara­n uniformats de la guàrdia nacional. Aquest no és el Nadal que va somiar el president Biden. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain