La Vanguardia (Català-1ª edició)

Orbán rebutja acatar la justícia de la UE i no canviarà la llei migratòria

-

El primer ministre d’Hongria, l’ultradretà Viktor Orbán, va assegurar ahir que no pensa modificar les lleis d’immigració, com demana el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), i tampoc no canviarà la seva política migratòria. “No canviarem les nostres polítiques, no deixarem entrar els immigrants”, va afirmar Orbán.

En una sentència de l’any passat, el TJUE va dictaminar que Hongria infringeix la legislació de la Unió Europea en diverses pràctiques amb els refugiats, com les “devolucion­s en calent”.

A instàncies del Govern, el Tribunal Constituci­onal hongarès va estudiar el cas i va concloure que la Constituci­ó hongaresa protegeix el dret del país de determinar la seva pròpia unitat territoria­l i la seva població, assumptes que formen part de la seva sobirania constituci­onal.

En roda de premsa, Orbán va carregar contra la Comissió Europea, a la qual va acusar d’intervenir en les eleccions de l’any que ve, per no lliurar a Hongria els fons de recuperaci­ó si el Govern no canvia les lleis antimigrac­ió o contra els homosexual­s. “La Unió Europea no pot dir que no ens dona aquests diners; això és un brutal sabotatge que desintegra­rà a la Unió”, va declarar Orbán.

D’altra banda, Orbán va mostrar la seva oposició a què la UE imposi sancions al líder serbi de Bòsnia, Milorad Dodic, com proposa Alemanya, ja que tal mesura soscavaria encara més l’estabilita­t dels Balcans Occidental­s. “Bòsnia i Hercegovin­a no pot estabilitz­ar-se sense restaurar els drets a què tenen de dret els serbis”, va indicar Orbán. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain