La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aragonès manté com a soci prioritari una CUP que aposta per desestabil­itzar-lo

-

Mentre que la CUP sembla que hagi baixat de l’autobús definitiva­ment, Pere Aragonès al volant continua convidant-la a tornar a pujar-hi. Els seients dels anticapita­listes els ocupen ara els comuns, però el president de la Generalita­t condueix un vehicle articulat que vol fer transitar per una via àmplia on està convençut que cap tot el ventall sobiranist­a. Així que ahir va tornar a manifestar que els cupaires són “els socis prioritari­s”, malgrat que aquests van desfer-se de qualsevol lligam amb el Govern votant en la seva assemblea nacional de dissabte que aposten per “desestabil­itzar-lo”.

“La nostra acció parlamentà­ria a la comunitat autònoma de Catalunya ha d’anar en la línia de desestabil­itzar el Govern de la Generalita­t i ser la palanca del moviment popular al Parlament”, va votar la militància cupaire. És una esmena introduïda a la ponència estratègic­a que havia presentat la formació.

Aragonès va expressar la voluntat de mantenir el compromís amb la CUP en una roda de premsa ahir al Palau de la Generalita­t motivada per les mesures adoptades per combatre la soca òmicron de la covid.

El Govern va rebre el suport d’En Comú Podem per aprovar els pressupost­os després de negociar-los amb els cupaires, que en la recta final per avalar-ne la tramitació se’n van despenjar. Aragonès va justificar que els comptes del 2022 que tiraran endavant definitiva­ment demà al

Parlament incorporen bona part de les mesures que van pactar amb la CUP. Per tant, no veu obstacles perquè els anticapita­listes s’aliïn altre cop amb l’Executiu català i va afirmar que manté converses amb el grup parlamenta­ri cupaire per convence’ls.

Ahir a la tarda el diputat de la CUP Xavier Pellicer va aclarir i matisar el que la militància va aprovar. Va assegurar que la seva formació “desestabil­itzarà” i exercirà una “oposició frontal” el Govern si no porta a terme “un gir de 180 graus cap a l’esquerra”, si no corregeix la “deriva autonomist­a” amb qüestions com els Jocs d’hivern o el projecte del Hard Rock Cafè al Camp de Tarragona i si no fa passos cap a la independèn­cia. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain