La Vanguardia (Català-1ª edició)

Colau i els empresaris

-

La reunió d’ahir de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb els empresaris de la ciutat a la seu de la patronal Foment del Treball va ser important. Fa molt de temps que s’hauria d’haver celebrat un acte com el d’ahir per intentar harmonitza­r els objectius de la gestió municipal amb els del teixit econòmic que crea riquesa i ocupació. Barcelona no seria el que és en el conjunt de l’Estat i del món sense l’impuls constant dels empresaris i de les seves iniciative­s. Pretendre dirigir la ciutat d’esquena a aquest important col·lectiu és un error. Afortunada­ment, ni que sigui tard, l’alcaldessa va expressar la voluntat de corregir-ho amb la seva presència ahir en aquest acte. Però no és menys cert que la seva actitud no va acabar de satisfer els empresaris. Les superilles –“la pacificaci­ó de la ciutat ha vingut per quedar-se”, va tractar de imposar-se l’alcaldessa– fou un dels principals punts de fricció. Malgrat que les peticions dels empresaris eren ben raonables: abans d’emprendre operacions transforma­dores d’aquesta volada és imprescind­ible que es realitzin estudis fiables sobre les conseqüènc­ies econòmique­s i medioambie­ntals o per a la mobilitat que tindran. Què té de dolent aquesta demanda?

La visió present i futura de la ciutat que té el govern municipal i la que tenen els empresaris presenta profundes divergènci­es en múltiples àmbits, des del plantejame­nt de l’urbanisme i de la mobilitat que impulsa l’equip d’Ada Colau, que penalitza el comerç i l’activitat econòmica, fins a l’enfocament negatiu que fa sobre el turisme, malgrat el fet que és el primer sector en creació de riquesa i ocupació, o les diferèncie­s sobre la filosofia econòmica, en què s’aposta pel decreixeme­nt davant el progrés. En aquest sentit, en l’acte d’ahir, l’alcaldessa de Barcelona va rebre un bany de realitat sobre les dificultat­s, les necessitat­s i els projectes dels qui creen ciutat amb la seva activitat econòmica i comercial, els que generen ocupació i els que paguen els impostos que s’administre­n des de la Casa Gran. Els empresaris presents representa­ven un conjunt de sectors que concentren el 80% del producte interior brut barceloní.

La col·laboració entre el poder municipal i la iniciativa privada ha estat un element clau en la història d’èxit de Barcelona i dels seus ciutadans. És una manera de fer que s’ha d’activar sempre al màxim, i també ara, sobre la base de buscar punts de trobada en benefici del bé comú. Cal desitjar que la presa de contacte d’ahir entre Colau i els empresaris marqui l’inici d’una nova etapa de progrés per a Barcelona i els seus ciutadans. Però també s’ha de dir que durant la reunió d’ahir això encara no es va fer pas gaire palès. ●

L’alcaldessa obre la porta a escoltar més els diferents sectors econòmics de la ciutat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain