La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Bicing metropolit­à no preveu la integració amb el de Barcelona

-

L’entusiasme provocat per l’anunci de creació d’un nou servei de bicicleta pública compartida a l’àrea metropolit­ana de Barcelona ha xocat amb la realitat administra­tiva. Aquells que somiaven a anar de Barcelona a Badalona o l’Hospitalet en Bicing ja poden anar traient-s’ho del cap.

Transports Metropolit­ans de Barcelona (TMB) va treure a licitació ahir la gestió del Bicing metropolit­à i a les seves bases no es preveu la integració amb el servei de Barcelona. Fonts de l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) confirmen que “la integració es farà mitjançant estacions fronterere­s i abonaments compartits”. És a dir, els usuaris podran tenir una única targeta però quan arribin al carrer Riera Blanca hauran d’aparcar la bicicleta a l’Hospitalet i agafar-ne una altra del Bicing de Barcelona, o viceversa, sempre que n’hi hagi de disponible­s. Els límits municipals entre la capital i la resta de la metròpolis, en lloc de diluir-se, es faran encara més evidents. A l’altra banda de Barcelona, al Besòs, sembla encara més complicada la logística d’intercanvi, amb el riu com a frontera.

Sí que es podran moure per les 15 ciutats de la primera corona metropolit­ana on entrarà en servei el nou sistema, batejat com a AMBici. Estarà format per 2.600 bicicletes – totes elèctrique­s– amb 236 estacions repartides de manera equitativa en funció de la densitat i la proximitat a nodes de transport públic.

Amb les bases establerte­s, ara s’inicia el procés per escollir l’operador que s’encarregar­à de la gestió. La licitació es tancarà a mitjans de febrer amb la intenció d’adjudicar al juny i començar a operar l’últim trimestre del 2022. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain