La Vanguardia (Català-1ª edició)

ERC assegura l’aprovació de les ordenances fiscals amb una abstenció

-

El govern sociocomú es va assegurar ahir l’aprovació de les seves ordenances fiscals per a l’any que ve després que, en el marc d’una comissió d’Economia extraordin­ària, ERC expressés la seva intenció d’abstenir-se, igual que farà amb el pressupost municipal. Això fa que, entre altres qüestions, finalment la bonificaci­ó de la taxa de terrasses d’un 75% s’ampliï al 2022.

La sessió va sotmetre a votació el dictamen de comptes municipals i el dels impostos locals, que es debatran al ple de dijous vinent. Mentre que PSC i comuns hi van votar a favor en tots dos casos i ERC es va abstenir, JxCat i el PP hi van votar en contra. Tant Cs com Barcelona pel Canvi, ara Valents, van fer una reserva de vot. En el cas de la formació liderada per Eva Parera, encara no està descartat del tot que finalment es pugui afegir als pressupost­os i a les ordenances, si bé l’abstenció d’ERC ja facilita al govern municipal l’aprovació en tots dos casos.

Els grups es van citar al ple de dijous per desenvolup­ar el debat polític, de manera que a la sessió hi va haver intervenci­ons molt breus. La més celebrada va ser la del portaveu de Ciutadans, Paco Sierra, que es va connectar a la comissió des d’un centre hospitalar­i. “Seré pare d’aquí uns minuts”, va dir Sierra després de demanar disculpes perquè no tenia gaire temps, cosa que va fer que en la intervenci­ó es limités a expressar només la reserva de vot del seu partit.

El pressupost de Barcelona per al 2022 (el ple de dijous serà el debat polític, però ja està aprovat de facto) serà de 3.406 milions d’euros, el més alt de la història de l’Ajuntament. En el cas de les ordenances, destaca la bonificaci­ó d’un 75 % en la taxa d’ocupació de l’espai públic per a terrasses, que també beneficiar­à quioscos i artesans firals. A més a més, hi haurà una bonificaci­ó d’un 30 % en la taxa de recollida de residus porta a porta. La resta dels impostos, majoritàri­ament, es congelen. Això sí, es retira l’ordenança de plusvàlues en espera que s’aprovi una nova norma. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain