La Vanguardia (Català-1ª edició)

Honestedat indestruct­ible

- Fundació Ecologia Urbana i rri orial

Fa uns dies va morir a Màlaga el nostre amic Vicente Granados, una persona que, durant molts anys, des de les seves responsabi­litats en l’urbanisme andalús, va impulsar l’aprovació dels plans subregiona­ls d’ordenació del territori, en una etapa en què la Junta va fiscalitza­r plans urbanístic­s desmesurat­s com els que va impulsar el govern de Gil al municipi de Marbella. Recordo que, en les discussion­s del Pla d’Ordenació del Territori de la Costa del Sol Occidental, que van ser especialme­nt complexes i que es van celebrar en un entorn sobre el qual sobrevolav­a la corrupció, les intervenci­ons d’en Vicente sempre estaven presidides per una honestedat indestruct­ible.

Sempre va saber bastir ponts entre el món institucio­nal, les polítiques públiques i els grans reptes socials buscant la manera de contribuir a la resolució dels desafiamen­ts que hi havia sobre la taula. I a més a més ho feia amb bondat, amabilitat i optimisme, que són expression­s, sens dubte, de la intel·ligència.

En Vicente, a més, en un moment de la seva vida va haver d’enfrontar-se a un trasplanta­ment de ronyó i, a partir d’aquell fet vital traumàtic, va capitalitz­ar la seva experiènci­a a través de l’Associació Esport i Trasplanta­ment Espanya, una organitzac­ió sense ànim de lucre que té com a objectiu fomentar i promociona­r la salut i l’esport entre les persones trasplanta­des, així com conscienci­ar la societat sobre la importànci­a de la donació d’òrgans, medul·la òssia i sang. L’any passat va ser nomenat president d’aquesta associació, amb la qual, ja fa temps, va arribar fins i tot a córrer dues vegades la Marató de Nova York.

La Cecilia i jo el recordarem sempre amb un somriure a la cara, i amb l’amistat al cor.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain