La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dos punts perduts

- Joaquín Luna

Xavi Hernández va posar la mà al foc per Dembélé tot just va arribar a la banqueta, veient el que a d’altres tant ens costa veure: un jugador majúscul, dels que estiren l’equip i decanten els partits. En els seus bons moments, Dembélé ho té tot. La part dolenta és que els partits duren noranta minuts i el francès sempre transmet la impressió que se li fan llargs i una mica tediosos tenint en compte la folgança de les seves desaparici­ons.

Partit de brots verds per al Barça a Sevilla, que va deixar escapar dos punts i una ocasió de creure’s el que fa. I encara gràcies a un titular indiscutib­le, l’uruguaià Araújo, que va dissimular la pobra relació de l’equip amb el gol gràcies a un cop de cap fotogènic. A diferència del francès o de l’holandès Frenkie de Jong, noranta minuts són pocs per a Araújo, la millor notícia d’aquesta temporada.

La discontinu­ïtat fractura més aquesta plantilla que no pas l’edat. Sergio Busquets, com Rakitic al Sevilla, viu una segona joventut gràcies a un protagonis­me madur que tant es necessita per allotjar els més joves i donar sentit als seus impulsos, molt d’agrair però sovint desbocats. D’altres, en canvi, semblen fets per a revulsius, un concepte vintage que s’aplicava als eterns suplents que no explotaven mai, un dia per una cosa, un altre per una altra. Sempre els falta un punt de sal i els anys en què s’espera Dembélé van passant. Diferent va ser el partit d’Abde, l’explosivit­at del qual tampoc no sembla feta encara per als noranta minuts sinó per als trams finals. I greu badada a la marca del Papu, que li va costar el gol sevillista.

Per fitxar caldrà traspassar, i en vespres com el d’ahir no és difícil començar a pensar en determinad­es figures, com Dembélé o De Jong, sempre que el club els pogués traspassar a l’estil del Reial Madrid, més hàbil a l’hora de tancar vendes. Ja són quatre temporades del francès i tres de l’holandès, i no s’entreveuen raons perquè siguin intrasferi­bles en una conjuntura d’estretors.

Donar per bo l’empat contra un Sevilla amb només tretze dels vint-i-cinc membres de la plantilla i amb deu gairebé mitja hora dona compte de la fragilitat de l’equip. El Barça no es va acabar de creure mai la victòria i va acabar amb la desesperan­t forma de sempre: Piqué a l’àrea en espera de centrades que no arriben.

Allò de penjar pilotes a l’olla als minuts finals no va amb l’ADN de l’equip, de la mateixa manera que si hi ha una jugada estudiada que acaba en gol sempre és la del contrincan­t.

Això de les jugades estudiades és recurs de pobres, com penjar pilotes a l’àrea. Ja es nota en l’equip que no ve del fang. I adeu al 2021, l’any més negre del segle.

La fractura no és entre veterans i joves, sinó entre titulars i suplents

 ?? SevilaJ DEL POZO / REUTERS ?? Expulsió per vermella directa del jugador sevillista Koundé al minut 64
SevilaJ DEL POZO / REUTERS Expulsió per vermella directa del jugador sevillista Koundé al minut 64
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain