La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dotze baixes per la covid marquen l’Athletic-Reial Madrid a San Mamés

Els blancs perden a última hora David Alaba

-

Tres setmanes després, Reial Madrid i Athletic tornen a enfrontar-se en partit avançat de la Lliga, un matx molt marcat per les baixes de la covid a tots dos equips. Al Madrid Ancelotti no pot comptar per la pandèmia amb vuit efectius, ja que els últims a afegir-s’hi són Alaba i Isco. A l’Athletic les baixes són Unai Simón, Iñigo Martínez, Berenguer i Ezkieta.

El partit al Bernabeu (1-0) va deixar molt enrabiat l’Athletic, que va merèixer millor resultat, sobretot pel desplegame­nt a la segona part, com va reconèixer el mateix Ancelotti a la sala de premsa. Per avui els ànims són diferents. El Madrid està preocupat per les absències i ve de cedir un empat contra el Cadis a casa diumenge. Els lleons estan exultants després de la remuntada a San Mamés contra el Betis (3-2).

Marcelino García Toral es va mostrar ahir molt optimista: “No canviarem d’idea. Collar a dalt si la pilota és a prop de Courtois, després anar a bloc mitjà i baix; tan sols necessitem tranquil·litat i pausa per no encaixar més gols a San Mamés que fora de casa”.

El tècnic va tenir paraules d’elogi per al rival: “Sumen deu victòries i dos empats. Jo elegiria que no juguessin Benzema ni Vinícius, que sumen 21 gols i un munt d’assistènci­es, però també vols jugar contra els millors jugadors. al Bernabeu vam demostrar que hauríem pogut guanyar”.

Al Madrid Carlo Ancelotti es planteja un canvi de sistema: “No sé si canviaré. M’ho estic rumiant. Aquest sistema ens ha donat molt als últims partits. No tenim un extrem dret, és l’únic motiu pel qual puc canviar. Potser per això puc canviar a un 4-4-2. He d’esperar a la nit.

La nit em dona consells”.

Al Reial Madrid no li solen anar bé els equips que es tanquen molt enrere i li neguen els espais. Ancelotti va explicar així aquestes dificultat­s: “Jo crec que és qüestió d’efectivita­t. Un dels meus entrenador­s deia que quan tens la possessió no encaixes gol i tens més oportunita­ts de guanyar. Hem de buscar més mobilitat quan els espais estan tancats. En el partit que vam jugar fa tres setmanes, l’Athletic va demostrar que és un equip diferent, més vertical i agressiu. Serà un partit molt diferent del del Cadis”.

La covid no és l’única raó que ha provocat una minva d’efectius en tots dos equips. Al Madrid Casemiro està sancionat i Carvajal lesionat. Ancelotti en suma fins a set del planter a la llista. A l’Athetic Villalibre, Vivian i Yuri continuen lesionats. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain