La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un polvorí al vestidor

Segons ‘L’Équipe’, el conflicte creix al club parisenc

- XAVIER G. LUQUE

El Paris Saint-Germain és una caldera en ebullició, propera a assolir l’“accident industrial” en qualsevol moment, segons es desprèn de l’ampli reportatge publicat ahir per L’Équipe en què es revelen les interiorit­ats d’un vestidor dividit, amb enfrontame­nts personals, grups que es consideren menyspreat­s i estrelles a qui se’ls permet tot. El diari esportiu parisenc avisa: una eliminació als vuitens de final de la Champions, encara que sigui contra el Reial Madrid, desfermarà la crisi suprema.

Les complicaci­ons per gestionar un vestidor de figures arrenquen, s’explica, amb la composició de la plantilla. Mauricio Pochettino va dissenyar la temporada sense tenir cap previsió que arribaria Leo Messi. Es va trobar amb Gianluigi Donnarumma quan mantenia confiança plena en Keylor Navas. I s’hi va afegir un altre pes pesant de tot vestidor, Sergio Ramos. “Tot el paisatge polític del vestidor va canviar”, comenta L’Équipe.

També s’explica que Messi s’ha integrat fonamental­ment amb Neymar, mentre que Mbappé es relaciona ara amb un nou col·lega, Achraf Hakimi. “Als rondos de preparació es perfila una divisió entre els francòfons [o francòfils], els Kimpembe, Gueye, Diallo, Dagba, Kehrer, Danilo i els més joves”, mentre que es forma un altre bloc amb els sudamerica­ns i adjunts, els Verratti, Draxler, Herrera, Wijnaldum. “Abans, Mbappé s’integrava amb aquests, últimament se’l veu amb el primer cercle”, s’explica.

Lògicament, el reportatge incideix en les peculiarit­ats de Neymar. Es va presentar amb retard a la convocatòr­ia del club. “La direcció es va plantejar una severa sanció, però finalment es va frenar per temor de les filtracion­s. Oficialmen­t es va dir que s’havia confós amb la necessitat o no de passar abans un test covid”.

A la plantilla no entenen que un dia “dos sud-americans que no són de la mateixa nacionalit­at” es presentess­in a l’entrenamen­t amb visibles símptomes d’una nit llarga i decidissin per compte propi no entrenar-se. “La història es repeteix una setmanes més tard, l’endemà del lliurament de la Pilota d’Or”, s’afegeix. En aquesta ocasió Messi i Paredes tenen “gastroente­ritis” i no s’entrenen. “En privat, diversos jugadors no entenen que Pochettino o Leonardo no siguin més durs”, com havien estat en el passat.

El conflicte d’Icardi, que va tenir tres dies de permís especial per solucionar l’explosiu conflicte amb la model Wanda Nara, tampoc no es va entendre. Sergio

Una part de la plantilla no entén que Pochettino i Leonardo no actuïn amb mà dura

Ramos es va mostrar sorprès quan va saber que els dinars al centre d’entrenamen­t eren voluntaris. I finalment destaca la pugna entre Navas i Donnarumma. “Semblava que havien firmat un pacte de no-agressió”, explica el diari, però la intervenci­ó de l’agent de l’italià, Mino Raiola, o les declaracio­ns d’Ibrahimovi­c (que va compartir vestidor amb Donnarumma al Milan) han agrejat la situació entre els dos porters. L’Équipe avisa: Kimpembe es planteja anar-se’n a la Premier. I sobre Mbappé es pregunta: qui podrà convence’l de renovar el contracte en aquesta situació? ●

 ?? ERIC GAILLARD / REUTERS ?? Neymar, Messi i Mbappé, el trio d’asos d’un PSG que aspira a tot
ERIC GAILLARD / REUTERS Neymar, Messi i Mbappé, el trio d’asos d’un PSG que aspira a tot

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain