La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aragonès i Junqueras defensen el pacte amb els comuns davant el no de la CUP

-

En espera del discurs institucio­nal de Cap d’Any, el president de la Generalita­t, Pere Aragonès, va concedir una entrevista, la vigília de Nadal, al programa El matí de Catalunya Ràdio, en què va defensar la seva gestió contra la covid, amb mesures com el toc de queda o la reducció d’aforaments davant la “resposta molt fluixa” del Govern d’Espanya, i va plantejar la necessitat de començar l’any 2022 amb uns nous pressupost­os aprovats a temps.

En aquest sentit, Aragonès va afirmar que els flamants comptes públics catalans, que han rebut el vistiplau amb l’abstenció dels comuns i el rebuig de la CUP, quan el soci preferent del Govern durant aquesta legislatur­a sempre ha estat el partit anticapita­lista, són imprescind­ibles per al futur del país.

“Jo em vaig presentar amb el compromís de treballar per la via àmplia: cap a un referèndum, l’amnistia i el progrés social”, va subratllar Aragonès, i va destacar la vigència, per la seva banda, del compromís adquirit amb la CUP en el pacte d’investidur­a, que, tot i això, no ha tingut continuïta­t en la negociació dels pressupost­os.

“Vam treballar amb la CUP per fer possible l’acord, i van decidir dues vegades que no”, va lamentar el president, que va assegurar que “el país no es podia quedar sense pressupost­os” quan aquests “són els de més recursos de tota la història”, gràcies als fons europeus. “Que no siguin suficients per a la CUP no vol dir que no siguin bons per al conjunt dels ciutadans”, va concloure Pere Aragonès.

El mateix conseller d’Economia, Jaume Giró, es va referir a la negativa de la CUP a sancionar els seus comptes i va dir que la majoria independen­tista al Parlament no està “trencada per enlloc”, sinó “plena de salut”, segons va declarar a El cafè d’idees de Ràdio 4 i La 2.

Tot i això, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, va explicar a Europa Press que la CUP mostra desconfian­ça cap al Govern amb el no als pressupost­os. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain