La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya i el Marroc eviten l’entrada il·legal de 80 magribins a Melilla

-

Les forces de seguretat d’Espanya i el Marroc van evitar ahir diumenge l’entrada d’uns 80 magribins de forma irregular pel perímetre fronterer de Melilla.

Segons va informar a Europa Press un portaveu de la Delegació del Govern, l’intent es va registrar sobre les nou del matí, quan “un grup d’uns 80 magribins va intentar l’entrada a Melilla pels voltants del turó de Palma Santa”, situat entre les fronteres de Farhana i Mariguari.

El portaveu governamen­tal va destacar que “la coordinaci­ó i actuació de la Guàrdia Civil i les forces de seguretat marroquine­s van neutralitz­ar l’intent, i no es arribar a produir cap entrada”.

Aquesta incidència en el perímetre fronterer que separa la ciutat espanyola del regne alauita forma part de la pressió migratòria que suporta Melilla aquest mes de desembre. De fet, és el tercer intent en tan sols quatre dies, cosa que dona idea de la recrudescè­ncia del problema.

L’intent més significat­iu va ocórrer el dijous 23 de desembre, quan les forces de seguretat d’Espanya i el Marroc van haver d’evitar l’entrada de 500 subsaharia­ns a Melilla, que van actuar d’“una manera violenta”, per la tanca pròxima a la zona del Barri Xino.

Un dia abans, el dimecres 22 de desembre, un altre grup d’uns 80 magribins van intentar accedir a Melilla pel control fronterer de Mariguari, ajudats d’escales, i 14 d’ells van aconseguir assolir terra espanyola.

Aquest mateix mes es va produir una altra arribada d’immigrants a la ciutat. Va ser el dilluns 13 de desembre, quan una pastera amb 16 migrants marroquins, 15 homes i una dona, van aconseguir arribar a Melilla procedents de les properes costes del Marroc.

Des de començamen­t d’any s’han produït 17 salts a la tanca que separa Melilla de territori marroquí. El succés més nombrós va passar el 22 de juliol i 238 de subsaharia­ns van aconseguir entrar a la ciutat. ●

Aquest és el tercer intent de penetrar en territori espanyol en tan sols quatre dies durant el desembre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain