La Vanguardia (Català-1ª edició)

La maledicció dels tuits

El compte oficial de l’Ajuntament de Barcelona presenta Macià com a afusellat i Borràs agraeix una “felicitaci­ó” de Joe Biden

- REDACCIÓ

La ignorància pot ser molt atrevida i adquirir dimensions irreparabl­es en el món de les xarxes socials. El foc el va obrir aquest cap de setmana el compte oficial de Twitter de l’Ajuntament de Barcelona quan commemorav­a el 88è aniversari de l’“afusellame­nt” de l’expresiden­t de la Generalita­t, Francesc Macià, mort el dia de Nadal del 1933, però d’una peritoniti­s. Va ser el seu successor, Lluís Companys, qui va morir afusellat el 1940.

El missatge original mostrava els membres del Consistori durant l’ofrena floral i el següent text: “Avui fa 88 anys que el president de la Generalita­t Francesc Macià va ser afusellat. Li retem homenatge amb l’ofrena floral a la seva tomba”. Poc després, quan ja les xarxes assenyalav­en l’error, el missatge va ser modificat amb una nova entrada: “Avui fa 88 anys que el president de la Generalita­t Francesc Macià va morir”.

L’altra polèmica ha afectat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que donava per fet en un missatge que la Casa Blanca havia felicitat les festes a la Cambra catalana i lliurat un medalló oficial. Paral·lelament, altres fonts assegurave­n que el medalló oficial de l’Administra­ció Biden es ven per uns 25 dòlars a internet.

Concretame­nt, el tuit de Borràs deia: “Moltes gràcies, @POTUS @WhiteHouse @USCon

sulateBCN per aquest bonic detall que ja tenim penjat a l’arbre de Nadal del @parlamentc­at”. I després, Borràs reiterava: “El Parlament ha rebut un obsequi que la Casa Blanca envia a tot el cos diplomàtic del món”. I reconeixia , a més, que es tracta d’“un simple obsequi que s’ha rebut amb carta registrada”.

Finalment, el compte oficial de la Cambra precisava la naturalesa de la qüestió: “El Parlament ha rebut una felicitaci­ó de Nadal del Consolat General dels EUA a Barcelona, en nom del govern dels Estats Units, consistent en una carta i un petit obsequi”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain