La Vanguardia (Català-1ª edició)

Maricoin l’últim

- Isabel Gómez Melenchón

La comunitat LGTBI+ ja té una criptomone­da, la Maricoin, que si tot surt segons el previst es podrà utilitzar a partir del 31 de desembre en 25 establimen­ts de Barcelona, Eivissa, Chueca... L’Ayusocoin té un objectiu diferent: “Ensenyar als nostres polítics com funcionen les criptomone­des i contractes intel·ligents”, segons resa a la seva pàgina web i compte, que allò d’intel·ligent per als contractes va per les IA, no per una altra cosa, tot i que ja que hi som... Les criptomone­des són la nova realitat, però sembla que aquí els dirigents, els diputats i d’altres són en una altra, realitat dic: l’informàtic Íñigo González, creador d’aquesta nova criptocosa, va tenir la idea quan va veure que a les declaracio­ns de béns dels membres del Congrés figuren hipoteques, comptes corrents, immobles..., però no criptomone­des. Deu ser que no se’n refien? Deu ser que no les entenen? Doncs al web s’explica de manera molt didàctica, vaja, que segur que hi arriben, una altra cosa és que la majoria continuï preferint el totxo, que són molts anys de paletes.

Al web d’Ayusocoin expliquen com aconseguir aquests tokens, que de moment tenen valor zero perquè el que es pretén és això, donar un token, però això no treu que immediatam­ent apareguess­in, ximple l’últim, espavilats intentant capitalitz­ar la criptotoke­ncridadate­nció i treure uns eurets d’un projecte amb un nom tan vistós com ho és també el de Maricoin. Hi ha un parell de centenars de criptomone­des, entre les quals les diguem titulades Ardor, Phantasma, Casper, que també era un fantasma (bo), o Polkastart­er, que sona una mica a Poltergeis­t, que a més d’un fenomen paranormal i ja s’hi adiu és també un wallet per a SOULdiers, és a dir, per a Phantasma, Ethereum, Binance, NEO i altres criptodine­rs.

Potser és possible que al final es col·leccionin les criptomone­des com es fa amb les monedes antigues? O com els segells? Tens un àlbum (digital) i hi vas enganxant els diferents certificat­s i això, per ensenyar-los als amics o com a inversió, com els NFT. Però una recorda com va acabar fa anys el Fòrum Filatèlic... I pensar que demà és el dia dels Innocents... ●

Ayusocoins, dogecoins, ethereums..., les col·leccionare­m com les antigues monedes?

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain