La Vanguardia (Català-1ª edició)

Molts gols i una mica de covid

El Manchester City va confirmar el seu lideratge hivernal amb una golejada d’època contra el Leicester en un Boxing Day que no va donar treva

-

Hi ha dues cites ineludible­s per Nadal: el visionat de Love actually i el Boxing Day de la Premier League. En la primera, el final –per sort– sempre és el mateix. La segona és una capsa de sorpreses. I la d’aquest any ha estat una explosió golejadora per a goig i glòria dels aficionats que ha servit per deixar de banda per unes hores l’enèsima onada del coronaviru­s, de la qual aquest Boxing Day tampoc no n’ha estat exempt.

Cal començar, doncs, pel futbol, un esport que va viure moments que van vorejar l’èpica gràcies a un Manchester City que es va confirmar com a campió d’hivern gràcies a un set de vertigen que li va encolomar a un Leicester City vingut a menys (6-3). “Ha estat una muntanya russa però està bé guanyar partits sabent que hi ha coses que hem de millorar”, confessava Guardiola després del duel sense fingir el seu somriure de satisfacci­ó.

El matx de l’Etihad va ser simplement una beneïda bogeria. En 25 minuts, el City havia deixat el Leicester mut amb quatre gols. De Bruyne i Gundogan, de jugada, i Mahrez i Sterling, de sengles penals, establien les bases d’un Boxing Day inoblidabl­e. Però a pocs equips els ha provat mai tan bé un descans com als foxes, que en deu minuts, del 55 al 65, retallaven fins a un amenaçador 4-3 per al líder de la Premier.

La pissarra de Guardiola va entrar llavors en acció, un salvavides per als moments més delicats. Laporte va cabotejar a gol un córner poc després del tercer gol visitant i ja a la vora, Sterling, després d’un altre córner, confirmava un set per al record.

Tampoc no va quedar curt l’Arsenal d’Arteta, un equip puixant que intenta defensar la seva plaça de Champions com sigui. Els gunners van aprofitar la seva visita al cuer Norwich City per tenir un empatx nadalenc i confirmar la seva millora, tot i que lluitar pel títol encara és una quimera. Amb Odegaard al comandamen­t de les operacions i Saka firmant un doblet, l’Arsenal es va passejar per Carrow Road (0-5) com Pare Noel per les xemeneies londinenqu­es.

Un dels grans rivals de l’Arsenal, tant en la classifica­ció com en la història, també va exhibir múscul en el Boxing Day amb una facilitat sorprenent. El Tottenham va golejar el Crystal Palace (3-0) gràcies als gols de Harry Kane, Lucas Moura i Heung-Min Son. El Palace havia reclamat a la Premier l’ajornament del partit però va rebre la negativa com a resposta i es va veure molt minvat davant els spurs. Entre les absències més destacades hi va haver la del seu entrenador, Patrick Vieira, confinat a casa seva després de donar positiu.

El francès no va ser l’únic tècnic que no va poder asseure’s a la banqueta. Steven Gerrard, preparador de l’Aston Villa, també va donar positiu el dia de Nadal i no va poder ahir dirigir el seu equip en directe en l’important duel davant el Chelsea en què els blues van continuar mantenint viu el somni de ree

El líder no es va quedar amb l’exclusiva dels gols: l’Arsenal en va marcar 5 a Norwich i el Tottenham 3

Amb el Leeds - A. Villa i l’Arsenal - Wolves ja són 15 ajornament­s per covid a la Premier en dues setmanes

El virus arriba a les banquetes: Gerrard (Aston Villa) i Vieira (Crystal Palace) donen positiu

ditar el seu títol (1-3).

Al marge dels tres matxs que s’havien ajornat del Boxing Day, ahir també es van posposar el Leeds United-Aston Villa i l’Arsenal-Wolverhamp­ton, tots dos programats inicialmen­t per a demà, a causa del brot de covid que assola el Leeds i els wolves. En les dues últimes setmanes ja són 15 els partits ajornats per covid en la Premier. ●

?? CARL RECINE / REUTERS ?? Kasper Schmeichel, porter del Leicester, observa desolat com la pilota ha tornat al fons de la xarxa de la seva porteria
CARL RECINE / REUTERS Kasper Schmeichel, porter del Leicester, observa desolat com la pilota ha tornat al fons de la xarxa de la seva porteria