La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Ajuntament apressa a desallotja­r un narcolocal “insalubre” del Poble Sec

-

Baralles contínues, amenaces, cues per comprar droga, sorolls a altes hores de la nit, pudors... Són algunes de les situacions que han de suportar des de fa mesos els veïns d’un conegut narcolocal ubicat al número 26 del carrer Piquer, al barri del Poble Sec. L’Ajuntament de Barcelona va traslladar ahir un informe al jutjat que manté una causa oberta per un delicte de salut pública per demanar-ne el desallotja­ment “immediat” argüint, en aquest cas, el mal estat de l’immoble.

“El local està en situació potencial de risc d’incendi, d’insalubrit­at i de col·lapse”, va manifestar el regidor de Drets de la Ciutadania, Marc Serra, després de la presentaci­ó de l’informe municipal amb què el Consistori espera que es pugui accelerar el desallotja­ment de l’immoble.

Segons fonts municipals, el local va ser ocupat a l’abril. Es dona la circumstàn­cia que, encara que els propietari­s van denunciar l’ocupació al seu moment, el jutjat va acabar arxivant la causa el mes d’agost perquè no va trobar prou proves per dur a terme el desallotja­ment. Va ser llavors quan l’Ajuntament, que ha acreditat la venda de droga a través de la Guàrdia Urbana i dels Mossos, va posar en marxa diferents vies per aconseguir el desallotja­ment. D’aquí també ve l’informe presentat davant el jutjat, en què els tècnics municipals i bombers evidencien “la vulneració de les condicions d’habitabili­tat” i constaten una situació de frau en el subministr­ament elèctric. “No entenem com un sistema judicial, que en un país com aquest ordena desallotja­ments de famílies vulnerable­s cada dia de deu en deu, triga vuit mesos, gairebé nou, a resoldre una situació com aquesta”, es va queixar Marc Serra, que va advertir que el problema s’està “cronifican­t”.

Les últimes setmanes els veïns i comerciant­s han de suportar una nefasta convivènci­a que sovint també és perillosa i han intensific­at les actuacions per denunciar una situació de què ja estan completame­nt farts. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain