La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els Mossos recuperen un rellotge de 250.000 € a la plaça Sant Jaume

- M. NAVARRO

Si hi ha un bon barem per detectar la presència de determinat turisme d’alt nivell a Barcelona són els rellotges d’alta gamma que porten al canell determinat­s visitants. Peces de luxe cobejades per grups criminals organitzat­s que recorren Europa a la recerca de joies limitades d’un valor incalculab­le. De robatoris n’hi ha pràcticame­nt cada dia; que la policia a més en detingui els autors, recuperi el botí i el torni a les víctimes no és tan freqüent. Per això, quan passa, com abans-d’ahir a la capital catalana, és un fet excepciona­l que mereix ser explicat.

Dilluns, sis de la tarda. Una parella de turistes brasilers allotjats en un hotel de luxe del centre de la ciutat passegen de la mà en companyia d’una guia que els detalla el passat jueu del Barri Gòtic. A l’altura del número 3 del carrer Salomó ben Adret, gairebé sense adonar-se’n, tres homes envolten la parella, s’abalancen contra l’home, els sacsegen, i d’una estrebada precisa li arrabassen un rellotge, un Richard Mille valorat en 250.000 euros. Després dels primers segons d’incertesa, la guia que els acompanya crida i surt rere d’ells, amb les víctimes, que continuen desorienta­des.

En aquest instant, a pocs metres, els ocupants d’una furgoneta dels Mossos de l’Arro Metropolit­ana Sud (especialit­zats en seguretat ciutadana) que vigilen el palau de la Generalita­t de la plaça de Sant Jaume parlen amb uns policies motoritzat­s de les unitats Guilla. L’acústica especial de la plaça els permet sentir amb especial intensitat els crits d’“al lladre” de la guia. Els policies, en alerta, veuen de sobte uns homes corrent i decideixen aturar-los.

El resultat: tres lladres amb antecedent­s d’una organitzac­ió criminal especialit­zada en el robatori de rellotges de luxe que es confisquen de peces molt concretes sabedors que tindran compradors segurs.

Un dels mossos de l’Arro s’abalança sobre un dels que corrien, un guilla al damunt de l’altre i el tercer lladre que va mirar de fugir també va ser arrestat. Els pocs turistes presents van aplaudir l’escena i les víctimes del robatori, incrèdules davant la possibilit­at d’haver recuperat el rellotge de tant valor, van voler, a més de signar la denúncia signar una carta amb el seu agraïment als policies catalans. ●

La policia deté tres lladres que havien assaltat uns turistes brasilers al Barri Gòtic

 ?? LV ?? Un dels detinguts, emmanillat a la plaça Sant Jaume
LV Un dels detinguts, emmanillat a la plaça Sant Jaume
 ?? LV ?? El rellotge de luxe recuperat
LV El rellotge de luxe recuperat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain