La Vanguardia (Català-1ª edició)

Travesia pel desert fins a Reis

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o @MarcSilves­tre7

El 2021 està arribant a la seva fi amb un balanç meteorològ­ic paupèrrim a moltes zones, ja que ha estat un any sec i càlid a la major part de la Península. A Barcelona, per exemple, els pluviòmetr­es reflecteix­en tan sols 350 litres. Avui, per honrar la dinàmica de l’any iniciem un període anticiclòn­ic molt potent, que deixarà un ambient càlid per a les dates amb temperatur­es gairebé de rècord. L’abric no li serà necessari, ja que se superaran els 20ºC a tota la costa mediterràn­ia i fins i tot s’assoliran els 26ºC a 28ºC a punts de València i Múrcia. Tot i això, la travessia pel desert sembla tenir data de caducitat, seria al voltant de Reis amb la retirada de l’anticicló i la possible entrada de borrasques i masses fredes que retornarie­n l’hivern.

CATALUNYA

Temps estable i monòton amb cel enteranyin­at i alguns núvols inofensius a muntanya.

Ambient francament agradable amb absència generalitz­ada de gelades i més de 20ºC al litoral. Demà i fins al cap de setmana el sol serà el protagonis­ta amb el permís de les boires interiors, que divendres i dissabte seran persistent­s a la plana de Lleida. Allà la temperatur­a quedarà frenada i hauran de mantenir l’abric a la vora.

ESPANYA I EUROPA

Inestabili­tat irregular a Europa amb pluges a França, Regne Unit, Irlanda, Grècia, Turquia, Romania i països adriàtics. Ambient poc fred en conjunt. Els dies vinents l’anticicló s’imposarà per l’oest i la temperatur­a anirà a l’alça de forma general. Ni una gota d’aigua a tota la Península fins dissabte. Tranquil·litat i cel assolellat amb boires denses a les planes interiors. Sensació de confort i condicions favorables per desenvolup­ar activitats a l’aire lliure, excepte on no es dissipi la boira.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain