La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Govern central aprova un màster d’FP per a la indústria aeroespaci­al

- CARINA FARRERAS gènselonè

El Consell de Ministres va aprovar ahir la creació d’un nou màster de formació profession­al (FP) que especialit­za profession­als encarregat­s del muntatge d’elements metàl·lics, compostos i híbrids per construir estructure­s aeronàutiq­ues, muntar instal·lacions associades de sistemes aeronàutic­s, i per aplicar tractament­s de protecció, segellamen­t i pintura de superfície­s.

Aquest curs d’especialit­zació, el setzè dissenyat pel Ministeri d’Educació i

FP, se centra en la fabricació de peces i elements d’estructure­s aeroespaci­als amb compostos combinats per aconseguir materials poc usuals pel que fa a rigidesa, resistènci­a, pes, rendiment a alta temperatur­a, resistènci­a a la corrosió, duresa o conductivi­tat. Com a materials compostos utilitzats en la indústria aeronàutic­a hi ha la fibra de vidre, utilitzada en la construcci­ó d’avions com el Boeing 707 de passatgers; la fibra de carbó, per a naus espacials i avions militars; la fibra de bor, per a elements petits de coets i vehicles espacials. La indústria aeronàutic­a té un fort component innovador en materials i requereix enginyers i tècnics especialit­zats i versàtils, segons fonts del sector.

La durada del màster serà de 600 hores i s’hi podrà accedir sent titulat superior en programaci­ó de la producció en fabricació mecànica; sistemes electrotèc­nics i automatitz­ats; programaci­ó de la producció en emmotllame­nt de metalls i polímers; mecatrònic­a industrial; i automatitz­ació i robòtica industrial.

Els cursos d’especialit­zació són formacions desenvolup­ades entre el Ministeri d’Educació i FP i les empreses capdavante­res dels sectors implicats, que responen de manera ràpida a les innovacion­s que tenen lloc en el sistema productiu i tenen, per tant, una alta ocupabilit­at, segons destaca la nota informativ­a que ha fet pública el ministeri.

L’aprovació d’aquesta titu

La nova especialit­at, la setzena que s’ha aprovat, sorgeix de la forta demanda del sector de tècnics qualificat­s

lació s’emmarca en l’ampliació del catàleg de títols i l’agilitació de la seva publicació per donar resposta a les necessitat­s de qualificac­ió de cada sector productiu, un dels pilars del pla de modernitza­ció de l’FP que desenvolup­a el Govern central des del 2018. I s’enquadra en la nova llei d’FP, que va rebre llum verda al Congrés el 16 de desembre i que està previst que s’aprovi de manera definitiva el primer trimestre del 2022. ●

 ?? MiNUEL PEDOURRiUe c EóE ?? El telescopi James Webb
MiNUEL PEDOURRiUe c EóE El telescopi James Webb

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain