La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tornada entre baixes i amb l’amenaça de la covid

El Barcelona reprèn l’activitat amb molts problemes: fins a dotze absències tindria ara per a Mallorca

-

El Barça va tornar entre dubtes, baixes i la por d’acumular més absències per culpa del coronaviru­s. El conjunt barcelonis­ta va tornar a l’activitat després de sis dies de festa amb la vista ja posada en el partit de diumenge a Mallorca, matx amb què l’equip de Xavi Hernández acabarà la primera volta. Davant el conjunt balear el tècnic no podrà comptar amb cap reforç i tampoc no s’espera que recuperi futboliste­s bàsics de l’equip.

En aquest moment el Barça pot acumular fins a dotze baixes per jugar contra el Mallorca. Quatre són per covid i podrien ser més. El conjunt barcelonis­ta va notificar que els laterals esquerres Jordi Alba i Alejandro Balde també havien donat positiu i s’afegien als casos de Clément Lenglet i Dani Alves, que havien transcendi­t dilluns a la tarda.

El brasiler, igualment, no podia jugar a Mallorca perquè el període d’inscripcio­ns s’obre el dilluns 3. Ara, els barcelonis­tes creuen els dits perquè en les proves PCR que han hagut de passar, com marca el protocol de LaLiga en la tornada de les vacances, no apareguin més casos de covid. En aquest sentit Ousmane Dembélé no es va exercitar, ja que tenia un malestar general i està pendent que es confirmi si es tracta de coronaviru­s o no. I el Mallorca també ha notificat quatre positius.

Coronaviru­s al marge, la situació no és gaire esperançad­ora per Xavi. Cal recordar que, per al partit de diumenge, els dos homes fixos en l’onze de l’egarenc, Gavi i Sergio Busquests, estan sancionats. Mentrestan­t, Ansu Fati i Pedri, esperats amb candeletes, encaren la recta final de la seva recuperaci­ó però, tret d’un miracle, no arribaran a temps. El canari té alguna opció més perquè ahir va treballar amb normalitat. Són dues lesions musculars delicades i no es volen córrer riscos innecessar­is. Fati encadena lesions des de fa més d’un any i Pedri ha recaigut diverses vegades i no juga des del 29 de setembre. També esgota la seva posada a punt Memphis Depay, que es va lesionar a Munic el 8 de desembre. En principi no reapareixe­rà fins a la Supercopa del 12 de gener davant el Madrid. Mentrestan­t a Braithwait­e i Sergi Roberto encara necessiten temps per estar a punt. Com a incògnita hi ha el cas de Dest, que no hi va ser davant l’Elx i el Sevilla per una sobrecàrre­ga als abductors. Si el nordameric­à tampoc no aconseguei­x recuperar-se, les baixes augmentari­en a tretze.

Després hi ha el cas de jugadors amb qui l’entrenador no compta o amb prou feines ho fa. En aquest apartat hi ha Demir, que no es va entrenar amb permís del club perquè està mirant de resoldre el seu futur. El club vol treure-se’l de sobre, perquè si juga un partit més haurà d’abonar 10 milions al Rapid de Viena. Tampoc no vol que continuï Luuk de Jong, a qui vol col·locar al Cadis i posar fi a la cessió de l’holandès, que és propietat del Sevilla. Xavi, si més no, tret d’altres contratemp­s, sí que podrà disposar d’Abde. En el cas que vagi a la Copa Àfrica, no s’haurà d’incorporar fins al 4 de gener. Ahir tampoc no es van entrenar amb permís del tècnic Dest, Piqué, Araújo, Coutinho i Neto. L’entrenamen­t es va fer en grups reduïts, com marca el protocol de LaLiga abans de saber-se els resultats de les PCR. ●

Alba, Lenglet, Alves i Balde són baixa per coronaviru­s i Dembélé està pendent de la PCR

Gavi i Busquets estan sancionats i Ansu Fati no arriba a temps per jugar contra el Mallorca

El Barça espera els resultats dels tests per saber si té més positius

 ?? B ?? Depay va fer ahir una part de l’entrenamen­t, però encara no se l’espera per jugar contra el Mallorca
B Depay va fer ahir una part de l’entrenamen­t, però encara no se l’espera per jugar contra el Mallorca

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain