La Vanguardia (Català-1ª edició)

La plaga s’estén

Fins a 28 equips, entre Primera i Segona, han comunicat positius les últimes 48 hores

- ROBERTO RODRÍGUEZ Barcelona

Un tsunami de positius s’ha desencaden­at en el futbol espanyol. El degoteig no para, i gairebé es fa interminab­le. Pràcticame­nt tots els equips que han tornat als entrenamen­ts després de l’aturada nadalenca han notificat algun contagi. Pocs se’n salven. Alguns, com el Rayo Vallecano, només tenen uns quants jugadors sans. I la situació no sembla que pugui millorar amb el pas dels dies, al contrari. En tots els casos els futboliste­s estan en perfecte estat, aïllats al seu domicili. Però aquesta allau de contagis amenaça la competició, que farà que la competitiv­itat d’alguns equips es vegi molt minvada per a les següents jornades. No hi haurà igualtat de condicions en aquesta loteria de positius que comença a ser una plaga.

L’equip més afectat de Primera és el Rayo Vallecano. Un brot ha deixat els madrilenys amb només vuit jugadors sans per jugar diumenge contra l’Atlètic de Madrid. Des del club de Vallecas han demanat l’ajornament, cosa que, segons el protocol de la Lliga, no cal, ja que amb cinc jugadors de la primera plantilla sobre el camp i 13 de qualsevol categoria en la convocatòr­ia n’hi ha prou perquè es pugui jugar el matx.

A la resta de la categoria el Mallorca, pròxim rival del Barça, també ha comunicat set contagis –quatre d’ells jugadors-, i la Reial Societat n’ha notificat 17 entre el primer equip i el fi

El Rayo ha demanat d’ajornar el partit contra l’Atlètic perquè només té vuit jugadors sans

lial. Els donostiarr­es visiten l’Alabès, que ha informat de sis contagis. L’Espanyol va comunicar dilluns set positius, cinc de jugadors. El Celta ha notificat cinc casos més, que augmenten a nou abans d’enfrontar-se al Betis, que té sis positius. El Llevant va notificar cinc casos, els mateixos que el Cadis i l’Osasuna en té dos. L’últim va ser l’Elx, que va informar de dotze positius entre la plantilla, els tècnics i el filial.

A Segona la situació no és ni de bon tros millor. El Màlaga (12), l’Eivissa (11), el Mirandés (10), l’Sporting (6), l’Oviedo (6), el Girona (5), el Burgos (5), el Las Palmas (5), el Valladolid (4), l’Osca (3), l’Amorebieta (3), el Cartagena (2), el Tenerife (2)

La Lliga no es planteja fer cap moviment i confia en el nou protocol que s’ha implementa­t

A Segona, el Màlaga, amb 12 casos, és el més afectat, al davant de l’Eivissa (11) i el Mirandés (10)

i el Saragossa (1) van comunicar contagis.

La situació omple d’incertesa la represa de la Lliga aquest cap de setmana. De moment, LaLiga no es planteja fer cap moviment, ja que els tests són efectius. El nou protocol, aprovat fa deu dies, estableix que tots els equips han de fer-se test d’antígens diaris i una PCR setmanal durant els primers 15 dies de gener. Això sí, el Consell Interterri­torial de Salut estudiarà avui possibles restriccio­ns a l’assistènci­a de públic a esdevenime­nts esportius multitudin­aris, incloent-hi els de les Lligues de futbol i bàsquet, davant els rebrots provocat per la variant òmicron. ●

 ?? EP ?? El Rayo Vallecano és l’equip més afectat de Primera
EP El Rayo Vallecano és l’equip més afectat de Primera

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain