La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’NBA redueix a sis dies la quarantena per covid

La Lliga profession­al, en conflicte

- BARCELONA Redacció

L’NBA se sent en escac, però el seu comissiona­t, Adam Silver, es nega a tancar la parada: sempre troba fórmules per esquivar la pandèmia, cosa que ja havíem pogut comprovar amb la bombolla d’Orlando de l’estiu del 2020.

Avui, la xifra de profession­als aïllats ja supera els 170, circumstàn­cia que pertorba el desenvolup­ament de la fase regular. Cada dia apareixen noms nous a la llista de baixes (aquesta matinada passada, els Minnesota Timberwolv­es rebien els Knicks amb set homes menys, i entre ells els anotadors KarlAnthon­y Towns, Anthony Edwards i D’Angelo Russell), i aquesta realitat mediatitza el campionat, condiciona l’espectacle i desconcert­a els tècnics, obligats a readaptar el vestidor una vegada i una altra.

Adam Silver interpreta que “aquest virus no desapareix­erà i hem d’aprendre a conviurehi”. I per això, analitza alternativ­es.

La primera: els jugadors que donin positiu ara podran sortir de la quarantena després de només sis dies d’aïllament, sempre que estiguin vacunats i siguin asimptomàt­ics. L’NBA va

“Aquest virus no desapareix­erà i hem d’aprendre a conviure-hi”, diu Adam Silver, el comissiona­t

anunciar la mesura ahir, difonent-la entre tots els equips del campionat.

La fórmula rebaixa en quatre la xifra de dies de confinamen­t. L’antic protocol anticovid imposava un mínim de deu. Tot i així, els jugadors afectats hauran de donar dues proves negatives en menys de 24 hores abans de saltar al parquet.

La Lliga està seguint les recomanaci­ons de les autoritats sanitàries, que aquestes últimes hores anunciaven la reducció de la durada de la quarantena de deu a cinc dies per a infectats asimptomàt­ics.

Aquesta nova regla es basa en l’evidència científica que un individu és més contagiós els primers dies de la malaltia, un o dos dies abans de l’inici dels símptomes i dos o tres dies després.

Fins ara, l’NBA ja s’ha vist obligada a ajornar nou partits de la fase regular. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain