La Vanguardia (Català-1ª edició)

Casado pronostica que el canvi de cicle polític ja és imparable

El líder del PP titlla Pedro Sánchez d’arrogant, incompeten­t i mentider

- Madr d

“La situació a Espanya és molt dolenta, però hi ha esperança de futur”. És el balanç del 2021 que fa el president del PP, Pablo Casado. La situació, a parer seu, és dolenta en l’àmbit econòmic, amb els pitjors resultats d’Europa; en el social, “amb quatre milions d’aturats i sis milions d’espanyols en risc de pobresa”, i en l’institucio­nal, amb “un revisionis­me suïcida de la transició” i els socis de Govern de Sánchez “entossudit­s a trencar Espanya”.

Però, diu Casado, hi ha esperança perquè “el cicle de canvi és imparable” i el portarà a la Moncloa. Basa l’afirmació en el que va passar primer a Galícia, amb la majoria absoluta de Núñez Feijóo; després amb “les mocions fallides” de Múrcia; el “gran resultat” del PP a les eleccions de Madrid del maig, i el que creu que passarà a Castella i Lleó, on Fernández Mañueco va convocar eleccions “per responsabi­litat”.

El president de Castella i Lleó va ser el protagonis­ta del comitè executiu del PP celebrat al carrer Génova amb pocs assistents presencial­s a causa de la situació de la covid, i la majoria telemàtica­ment. Ahir el PP va fer costat a Fernández Mañueco i al president andalús, Juanma Moreno, que celebrarà eleccions el 2022. Amb la convocatòr­ia a Castella i Lleó, Pablo Casado va assegurar en roda de premsa que ara el PP se centrarà en aquestes eleccions, mentre que el calendari dels congressos regionals pendents “es reprendrà després”.

Casado confia que Mañueco continuï al Govern, i l’objectiu és, com a Madrid, tenir “més escons que l’alternativ­a”, és a dir, el PSOE, i llavors “els altres partits s’hauran de retratar, en al·lusió a Vox i Ciutadans. Per això el PP té clar el que representa, a Castella i Lleó i a Espanya: “El centredret­a

 ?? TARE
 / EFE ?? Pablo Casado i el president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco
TARE / EFE Pablo Casado i el president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain