La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça, en quadre

El conjunt blaugrana té set futboliste­s amb coronaviru­s després d’afegir-se a la llista Dembélé, Umtiti i Gavi, que ja estava sancionat

-

En aquest grup cinc han de tenir fitxa del primer equip. No és el cas de Yusuf Demir, que té fitxa del filial i que continua sense entrenar-se amb el club en espera de resoldre el seu futur, que el podria conduir de tornada al Rapid Viena. El club vol donar-li sortida, perquè si juga un partit més amb el primer equip (en porta nou) haurà d’abonar deu milions al club austríac.

Davant aquesta situació, i en espera que Neto, Coutinho, Piqué, Araújo i Dest no donin positiu per coronaviru­s, a Xavi gairebé li sortirà un equip amb els jugadors disponible­s: Ter Stegen; Araújo, Piqué, Eric Garcia, Mingueza; Nico, Frenkie De Jong, Riqui Puig; Abde, Jutglà i Coutinho o Luuk de Jong, tot i que aquests dos últims són a la rampa de sortida. Amb Coutinho s’està treballant per veure si se li pot donar sortida a algun club de la Premier, però de moment no hi ha ofertes pel brasiler. Per la seva part el neerlandès Luuk de Jong té a sobre de la taula una oferta del Cadis que no sembla satisfer-li, perquè encara no ha donat resposta al conjunt gadità. El Cadis, penúltim a la taula, li va donar marge fins al dia 3 de gener per decidir-se. Altrament, o en cas de trobar-se amb una negativa, continuara­n rastrejant el mercat de fitxatges per reforçar la davantera.

A Mallorca Xavi sí que podrà comptar amb Abde. El futbolista del filial, convocat per a la Copa Àfrica, no hi vol assistir i està en converses amb el Marroc per alliberar-lo. Entre Espanya i el Marroc tria la segona opció, però vol quedar-se al gener al Barça per ajudar l’equip i aprofitar la seva oportunita­t. De moment el Marroc no dona el braç a tòrcer, però en cas d’anar convocat marxaria el 4 de gener, dos dies més tard del partit que es jugarà a Son Moix a les 21.00 hores.

Per completar la sessió d’entrenamen­t Xavi també va citar Jutglà i Álvaro Sanz del filial. Sanz (20 anys) va en

La norma exigeix que els clubs han de tenir 13 jugadors, amb almenys cinc del primer equip

trar per primera vegada a la llista de convocats del primer equip per enfrontar-se a l’Alabès quan Sergi Barjuan es va encarregar de manera interina de l’equip.

Arribat al Barça el 2015, Sanz va jugar sempre a les categories inferiors del club blaugrana com a pivot, però va ser al filial, amb García Pimienta, on es va confirmar com un jugador capaç d’actuar també a gran nivell com a lateral dret. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain