La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aragonès insta Sánchez a no ajornar la nova reunió de la taula de diàleg

-

El president de la Generalita­t, Pere Aragonès, no admet dilacions. Per això va instar dijous el president del Govern central, Pedro Sánchez, a no endarrerir el procés de negociació sobre la qüestió catalana, de manera que la pròxima reunió de la taula de diàleg “s’ha de celebrar a començamen­ts del 2022”.

En una entrevista amb l’agència Efe, Aragonès va sortir al pas de les declaracio­ns del cap de l’Executiu central en què, si bé garantia que hi haurà més reunions de la taula de diàleg, advocava per esperar “unes setmanes”, amb la finalitat de prioritzar la lluita contra la pandèmia i apuntalar la recuperaci­ó econòmica, que és, segons va dir, el que “importa ara mateix als ciutadans”.

Però pel president no és acceptable endarrerir la pròxima reunió bilateral. Creu que Sánchez “no es pot escudar amb el fet que ara hi ha eleccions a Castella i Lleó, o que hi ha qualsevol altre element conjuntura­l” per no atendre el calendari marcat.

Per això Aragonès fins i tot va més enllà instant-lo a “arriscar” posant immediatam­ent sobre la taula una proposta per “resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol”. El president vol que Sánchez vagi a la pròxima trobada amb “propostes concretes sobre la taula” i amb acords que

El president demana propostes concretes i avançar en la desjudicia­lització del conflicte

permetin “avançar” en la “desjudicia­lització” del conflicte i en l’articulaci­ó d’una nova “relació entre Catalunya i Espanya”.

De fet, el president creu que el 2022 “ja hauríem de començar a veure els primers fruits” de la negociació entre governs, i després de recordar que la Generalita­t ja “arrisca” apostant per un procés de negociació ple de “dificultat­s”, exigeix al Govern central que continuï treballant en la resolució del conflicte amb Catalunya, cosa que no és excloent amb gestionar la pandèmia, aprovar la proposta de reforma laboral i els pressupost­os generals de l’Estat, considera.

“S’ha de poder fer tot alhora”, al·lega. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain