La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Ajuntament bat el seu rècord i compra 13 edificis en un any

Un 80% dels pisos adquirits pel Consistori barceloní ja tenien inquilins i només 77 són buits

-

mercat immobiliar­i de la ciutat per fer ús del dret de tempteig i retracte quan troba operacions de compravend­a a punt de tancar-se per un preu inferior al que habitualme­nt marca el mercat a la zona en qüestió. De vegades fins a un 39% més baix.

Així l’Ajuntament de Barcelona també intenta aconseguir

El govern de Colau busca immobles cèntrics i en bon estat, sobretot a Gràcia i l’Eixample

L’ús municipal del tempteig i retracte crea malestar entre molts inversors privats

la propietat de finques en més o menys bon estat, que no requereixe­n grans obres de rehabilita­ció. Fins a l’any passat l’Ajuntament acostumava a comprar finques que estaven en molt mal estat.

De totes maneres, les obligacion­s i les garanties que ha d’atendre qualsevol actuació de l’administra­ció pública no fan altra cosa que multiplica­r les esperes i les demores, i per tant les queixes dels inquilins. Així que l’última compra de l’Ajuntament és un edifici d’obra nova, un d’onze habitatges al carrer Torrent de les Flors, a Gràcia, per 10,9 milions d’euros.

L’any passat el Consistori va comprar 79 pisos; l’anterior, 216; el 2018, 66; el 2017, 294; el 2016, 178... En total, des de l’any 2015, l’Ajuntament de Barcelona ha ampliat el parc públic a través de les seves compres a 1.228 habitatges, amb una inversió acumulada de 129 milions d’euros. Aquests habitatges es distribuei­xen territoria­lment als districtes de Nou Barris (391), Sants-Montjuïc (239), Ciutat Vella (158), Horta-Guinardó (107), Eixample (144), Sant Andreu (70), Sant Martí (62), les Corts (34) i Gràcia (23). ●

 ?? ÀLEX GARCIA ?? L’última adquisició municipal és aquest edifici d’obra nova ubicat al districte de Gràcia
ÀLEX GARCIA L’última adquisició municipal és aquest edifici d’obra nova ubicat al districte de Gràcia
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain