La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona, premiada com la millor destinació del turisme gai

-

Barcelona ha estat guardonada amb el premi Gay Travel 2021 en la categoria de Destinació Fora dels Estats Units, en reconeixem­ent a la seva tasca en la promoció del turisme LGTBIQ+. Els Gay Travel Awards són els premis més importants que es concedeixe­n a les iniciative­s de turisme LGTBIQ+. Considerat­s com els Oscar del turisme segons The Wall Street Journal, els Gay Travel Awards premien les destinacio­ns d’excel·lència de l’últim any entre centenars de finalistes que van superar un primer filtre entre milers de marques i influencer­s. En aquesta ocasió, editors, experts i desenes de milers d’electors públics han selecciona­t 34 guanyadors en 33 categories.

Segons la directora de Turisme de Barcelona, Marian Muro, “és un orgull per a Barcelona haver estat escollida com la destinació no americana que millor promociona i dona suport al turisme LGTBIQ+. Un premi que, en síntesi, reconeix l’esperit obert, d’inclusió i d’hospitalit­at de la ciutat”.

El del visitant LGTBIQ+ és el segment de més creixement entre els diferents perfils turístics. Segons l’Organitzac­ió Mundial del Turisme (OMT), dels 1.200 milions de turistes internacio­nals del 2016, 35 milions pertanyien a aquest col·lectiu. És un tipus de visitant que té més facilitats a l’hora de viatjar durant tot l’any (de mitjana, tres vegades més que els heterosexu­als), amb una estada més llarga a la destinació i una despesa mitjana tres vegades superior. Espanya rep sis milions de turistes del col·lectiu LGTBQ+ que gasten proporcion­alment un 40% més que la resta. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain