La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nit de Cap d’Any sense discoteque­s i amb toc de queda

El TSJC desestima les mesures urgents demanades per la patronal del lleure nocturn i avala el tancament de sales de ball

-

La Nit de Cap d’Any a Catalunya serà amb discoteque­s tancades i amb toc de queda d’una a sis de la matinada. Els clubs i les sales de ball continuara­n amb la persiana abaixada després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi avalat aquest dijous el tancament decretat per la Generalita­t per motius de salut pública. La sala contencios­a del tribunal va desestimar els recursos d’urgència sol·licitats per la patronal que van al·legar que el nou paquet de mesures imposades –limitació de reunions a un màxim de deu persones, toc de queda i tancament del lleure nocturn– eren “desproporc­ionades” i posaven en perill la viabilitat econòmica d’empreses i personal del lleure nocturn.

En una interlocut­òria, els jutges justifique­n que havien de prepondera­r l’interès general de protecció de la salut pública, motiu pel qual consideren que no és urgent aixecar les restriccio­ns. El tribunal postil·la que “no pot restar aliè” a la situació actual “amb una pandèmia internacio­nal l’evolució de la qual ha provocat un gran nombre de morts i que ha obligat a adoptar mesures preventive­s a causa que l’expansió del virus genera un extraordin­ari risc per als drets dels ciutadans, començant pel més preuat, el dret a la vida”.

Les patronals del lleure nocturn van lamentar la decisió després d’haver presentat uns recursos d’urgència per intentar corregir una situació que els obligava a tancar per Cap d’Any, una de les seves grans nits en què se celebren esdevenime­nts especials i gaudeixen de gran afluència de públic. La patronal Fecasarm, una de les recurrents, va advertir que continuarà en contacte amb la Generalita­t per intentar una obertura in extremis la nit de Cap d’Any, una possibilit­at que sembla pràcticame­nt impossible atès que els contagis per la variant òmicron continuen disparats, especialme­nt a Catalunya. Davant aquesta situació, la patronal alerta que les restriccio­ns provocaran un esclat massiu de festes il·legals i botellots arran de la “inexistènc­ia total d’oferta de lleure nocturn legal i de restauraci­ó més enllà de la una de la matinada”. Els càlculs que fan els empresaris és que es puguin arribar a celebrar fins a 1.500 festes i botellots a tot el territori, com va passar a l’estiu.

Per la seva banda, Fecalon, que aplega 55 locals, lamenta “els greus i consolidat­s perjudicis dels sectors afectats com la restauraci­ó i el lleure nocturn”, i adverteix dels “greus problemes de convivènci­a” que comportarà la decisió dels jutges amb celebració de festes il·legals i botellots”. En el seu recurs, la patronal va al·legar que el tancament del Govern era “inidoni” i que provoca “danys irreparabl­es a les empreses en considerac­ió a l’època de l’any en què es desplega”.

Els Mossos d’Esquadra, coordinats amb les policies municipals, desplegara­n un dispositiu especial per a la nit de Cap d’Any per mirar de prevenir la celebració de festes no autoritzad­es i vetllar pel compliment del confinamen­t nocturn. ●

Les patronals de lleure nocturn preveuen un esclat massiu de botellots i festes il·legals per Cap d’Any

volen sostenir una oferta que sens dubte atreu uns comensals que poden triar entre diferents primers, segons i postres i gaudir-ne davant del mar. Si al xiringuito es demana a la carta, el menú es menja a l’ampli restaurant de la part superior que Marc Fonollà, que de nen ajudava la família gestionant les claus de les casetes de bany que avui manté impol·lutes, ha restaurat completame­nt i que de l’interior original només en preserva la barra de bar dels anys seixanta. Al capdavant de les cuines hi ha Jordi Armada, xef que es va formar a

- Escoltar les recomanaci­ons de la casa per triar un menú obert al nostre gust.

- El privat de fins a 16 comensals, perfecte per a celebracio­ns gastronòmi­ques.

-Les postres: torrada de santa Teresa, pa amb oli i xocolata, pastís de formatge amb sorpresa. -Per picar: musclos Bouchot, calamars, braves, ensaladill­a, molt per escollir.

 ?? Ba
É ESPINOSA / ARXIU ?? Joves ballant al Sutton de Barcelona després de la reobertura del lleure nocturn a l’octubre
Ba É ESPINOSA / ARXIU Joves ballant al Sutton de Barcelona després de la reobertura del lleure nocturn a l’octubre
 ?? La ?? El restaurant La Donzella de la Costa, davant del mar
La El restaurant La Donzella de la Costa, davant del mar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain