La Vanguardia (Català-1ª edició)

Detingut l’acusat del crim masclista d’Elx quan va anar a buscar la seva filla

El presumpte assassí es va atrinxerar a la casa de l’ex i va rebre la policia a trets

-

El 25 de desembre, Nadal, una dona va aparèixer morta a casa seva amb un tret al cap. La seva parella, un home de 21 anys, va desaparèix­er. Des del primer moment la Policia Nacional tenia com a hipòtesi principal un crim masclista que va deixar orfes un nen de 10 anys i una nena de 3. Ahir es va detenir el presumpte assassí en un dispositiu de pel·lícula.

L’home va anar a casa de l’àvia de la seva filla de 18 mesos, fruit d’una relació anterior, pel que sembla amb la intenció d’emportar-se la nena per la força. S’hi va presentar amb un fusell d’assalt AK-47, més conegut com a kalàixniko­v, a més d’una pistola 9 mil·límetres parabellum i dues bosses carregades de munició per a totes dues armes.

Eren les cinc de la matinada i va forçar la porta per entrar.

L’àvia se’n va adonar i va avisar les forces de seguretat, que van anar ràpidament al lloc. Un cop es va adonar de l’arribada de la policia, l’home es va atrinxerar a la casa amb l’àvia, dues dones més i un home que hi havia a dins. Els va fer servir com a ostatges.

El ja detingut va rebre els primers policies amb diversos trets. Això va implicar que s’activés el protocol d’“incident crític”, que inclou unitats especials dels GEO, per a l’evacuació dels ostatges i la detenció de l’assaltant. La situació va durar uns vint minuts, fins que la policia va aconseguir rescatar els ostatges accedint al domicili des d’un habitatge annex. Després d’iniciar les negociacio­ns, i amb “algun altre tret”, segons el comissari de la Policia Nacional d’Elx, Pedro Montore, es va detenir l’acusat sense danys personals.

Passarà a disposició judicial demà. En l’operació no hi ha més arrestats, però no es descarta que n’hi hagi si es demos

L’acusat, que tenia un fusell d’assalt, una pistola i munició, gairebé va degollar un home ara fa un any

tra que hi ha hagut còmplices. L’Advocacia General de la Generalita­t Valenciana exercirà l’acusació popular en tres assassinat­s masclistes, entre els quals aquest, perquè es tracta d’“un problema d’àmbit social públic d’interès general”. L’exparella del detingut i la nena de 18 mesos no eren al domicili perquè feia més de 48 hores que estaven sota protecció contínua en un emplaçamen­t segur. Malgrat que la dona no havia denunciat maltractam­ents, la policia va observar que havia estat víctima d’agressions, i els encarregat­s del cas van decidir que hi havia un “risc extrem” que pogués tornar a ser agredida.

Després de l’assassinat del dia de Nadal, la Policia Nacional va desplegar diferents “punts de control” per a la captura del principal sospitós i per a la protecció de possibles noves víctimes o parelles que hagués tingut en el passat.

El detingut té antecedent­s policials per una agressió molt violenta a un home durant una baralla, fa un any, a qui va tallar el coll i gairebé va estar a punt de matar. A més a més, els investigad­ors indiquen que el fet que tingués un kalàixniko­v “dona a entendre la seva perillosit­at”, ja que “no és fàcil trobar una arma d’aquestes caracterís­tiques ni tan sols al mercat il·legal”. ●

 ?? CNP / EP ?? El detingut anant cap a la comissaria després de l’espectacul­ar detenció
CNP / EP El detingut anant cap a la comissaria després de l’espectacul­ar detenció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain