La Vanguardia (Català-1ª edició)

Quatre gats

Dest, Coutinho i Abde també són positius per coronaviru­s i ara l’entrenador només disposa de nou futboliste­s del primer equip

- JUAN BAUTISTA MARTÍN Z

Els problemes es multipliqu­en al Barça. Tres futboliste­s més van donar positiu ahir per coronaviru­s. Es tracta de Sergiño Dest, Coutinho i Abde, que havien donat negatiu en els tests d’antígens fets anteriorme­nt. Amb aquests tres nous contratemp­s el Barcelona suma 10 casos de futboliste­s afectats per la pandèmia i acumula més baixes per al partit de diumenge a Mallorca. Dest estava a punt de rebre l’alta mèdica per una sobrecàrre­ga, i també es comptava amb Coutinho i Abde per al partit de Son Moix. A més d’ells també estan confinats per covid als seus domicilis Lenglet, Alba, Alves, Umtiti, Dembélé, Gavi i Balde.

La normativa de la Federació Espanyola indica que un partit només es pot suspendre si un conjunt no disposa de 13 jugadors (5 d’ells del primer equip). A més dels que són baixa per covid, el Barça no pot disposar del sancionat Sergio Busquets i dels lesionats Pedri, Ansu Fati, Memphis, Braithwait­e i Sergi Roberto.

De tots ells l’únic que té opcions de reaparèixe­r a Mallorca, almenys uns minuts, és Pedri, que no juga des del 29 de setembre. Ara mateix a Xavi Hernández li queden nou futboliste­s del primer equip amb l’alta mèdica, i dos d’ells són porters (Ter Stegen i Neto). Com que la normativa indica que al camp sempre hi ha d’haver set futboliste­s de la primera plantilla (tret de quan en queden menys per culpa de la pandèmia), Xavi té pràcticame­nt l’onze dibuixat. Podria ser el següent: Ter Stegen, Araújo, Piqué, Eric Garcia, Mingueza, Nico, Frenkie de Jong, Riqui Puig, Jutglà, Luuk de Jong i Ilias Akhomach. Per preparar el partit de Mallorca Xavi va pujar del filial Álvaro Sanz, Comas, Mika Mármol, Guillem, Lucas de Vega, Ilias Akhomach i Estanis Pedrola.

El Barcelona disposa d’un altre jugador del primer equip. Es tracta de Demir, però ni tan sols s’està entrenant amb el Barça. El club li ha donat permís per resoldre el seu futur. No vol utilitzar-lo ni un minut més perquè, si ho fa, hauria d’abonar 10 milions al Rapid de Viena. Demir no entra en els plans de present i futur de Xavi. En canvi, Abde sí que s’ha guanyat la confiança de l’entrenador. El futbolista marroquí sap que està en un moment clau de la seva carrera després d’aterrar al filial blaugrana i ha decidit renunciar a jugar amb la selecció del Marroc per intentar jugar a l’espanyola. Ho ha comunicat el futbolista a la federació del país africà.

La selecció marroquina l’havia convocat per a la disputa de la Copa Àfrica. S’hi havia d’incorporar el 4 de gener i podia haver estat tot el mes de gener lluny de la disciplina barcelonis­ta. Tenint en compte com és de canviant el futbol i el moment que viu el Barça, amb un mercat de fitxatges mogut, Abde ha optat per quedar-se a Barcelona, a prop de Xavi i lluitant per un lloc. La Federació Espanyola també va moure fils, com va fer al seu dia amb Munir. ●

Abde renuncia a jugar amb el Marroc i vol convertir-se en internacio­nal espanyol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain