La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ricky Rubio s’inspira en Kobe Bryant després de la lesió de genoll

-

dels locals va empetitir el Barça d’una manera gairebé ridícula. Al son que marcava Costello el Baskonia va arribar a endossar un 16-0 en gairebé set minuts en què cada atac les decisions dels blaugrana empitjorav­en (36-26, minut 18).

No hi va haver reacció visitant després del descans, més aviat al contrari. El canell de Giedraitis, els punts de Baldwin i Fontecchio i els rebots d’Enoch convertien la nit en un malson per al Barça. Mirotic es veia sol en la seva lluita per posar-hi una mica de seny, l’únic blaugrana que va poder mantenir el cap alt. El marcador va degenerar fins a un humiliant 87-62 (minut 32) després que Enoch s’apuntés també a la festa del triple.

La reaparició de Sergi Martínez i, sobretot, de Higgins, els dos titulars, va quedar aparcada en un molt segon pla. La derrota va ser dolorosa. El 2022 serà un altre any. ●

Ricky Rubio ha tornat a donar una lliçó de maduresa i valentia davant l’adversitat agafant com a inspiració per superar la greu lesió al genoll esquerre, la qual l’obligarà a dir adeu a la temporada a l’NBA, una frase de Kobe Bryant: “La tempesta s’acaba amb el temps”.

El jugador del Masnou ha compartit a Twitter un antic vídeo de Bryant hores després de saber que té un trencament del lligament anterior del genoll, la mateixa lesió que va tenir el 2012, quan era un principian­t als Minnesota Timberwolv­es. “He après que sempre has de tirar endavant, sempre”, diu el jugador mort l’any 2020. “No importa el que passi: la tempesta s’acaba amb el temps. I quan la tempesta s’acabi, tu has d’assegurar-te d’estar preparat”, afegeix. A Instagram, Rubio ha compartit un altre missatge de motivació: “Els camins difícils sempre porten a destinacio­ns boniques”. ●

Els blaugrana només han perdut dos partits des del 5 de novembre, tots dos contra els vitorians