La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aragonès aparca la qüestió de confiança després del veto de la CUP als pressupost­os

-

El president de la Generalita­t, Pere Aragonès, creu que el vot en contra de la CUP als pressupost­os catalans aprovats fa tot just una setmana fa que ja “no tingui gaire sentit” mantenir el compromís de sotmetre’s a una qüestió de confiança el 2023, tal com figura a l’acord d’investidur­a amb els anticapita­listes.

Ho afirma en una entrevista amb l’agència Efe, en què recorda que les dues parts van establir un marge de dos anys per a l’aplicació de tots els compromiso­s sectorials acordats i per avançar en el procés de negociació amb l’Estat, i que la idea era que “després es faria una avaluació” tant del procés de negociació com de la resta de polítiques del Govern, a través de la qüestió de confiança. Però amb el rebuig de la CUP als pressupost­os “s’ha avançat aquesta avaluació” i, per tant, “no té gaire sentit mantenir el compromís si aquesta confiança ja s’ha retirat abans”,al·lega.

Tot i això, el president té l’esperança de poder mantenir la CUP com a soci de govern, una pretensió a què dedicarà els seus esforços “les pròximes setmanes”, assegura, amb l’objectiu de “recuperar les confiances”. “La meva voluntat és que els compromiso­s programàti­cs que vaig adquirir amb la CUP en la investidur­a s’apliquin”, assenyala.

Aragonès diu que ha mantingut el contacte amb els anticapita­listes, malgrat el seu cop de porta als pressupost­os, i d’aquests contactes espera que pròximamen­t es pugui “recuperar la dinàmica habitual d’un soci prioritari per al Govern”.

El president creu que els comptes aprovats “van implementa­nt l’acord d’investidur­a” amb la CUP, per la qual cosa hauria de servir per “recuperar un camí d’acords compartits”. En cas contrari, Aragonès desafia els anticapita­listes a explicar per què, malgrat que “s’està complint” l’acord, van decidir no donar suport als pressupost­os. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain