La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Grossa de Cap d’Any porta la felicitat a Castellter­çol

Barcelona i l’àrea metropolit­ana es reparteixe­n un altre gran pessic d’un sorteig molt repartit

- REDACCIÓ Barcelona

El primer premi del sorteig de la Grossa de Cap d’Any, el 72656, dotat amb 200.000 euros per bitllet, va caure íntegramen­t a Castellter­çol. Si bé la majoria de números premiats van ser molt més repartits, Barcelona i l’àrea metropolit­ana van concentrar la majoria de premis, que també van arribar a Girona i Lleida. Tarragona, que l’any passat i l’anterior es va convertir en la província de la sort gràcies a la Grossa de la Loteria de Nadal –especialme­nt Reus–, ahir va quedar pràcticame­nt aliena al repartimen­t del sorteig organitzat per Loteries de Catalunya.

En el cas de Castellter­çol, l’entitat ActivaTerç­ol, que organitza diferents activitats durant l’any en aquest municipi, va repartir uns 9 milions d’euros en participac­ions d’un euro. “Ha estat un premi molt repartit, que ha agraciat molta gent que li fa falta”, va dir el tresorer de l’entitat, Joan Maria Pascal.

El segon premi, dotat amb 65.000 euros per cada bitllet de 10 euros, va ser per al número 44111, en aquest cas venut a Barcelona, concretame­nt en un estanc ubicat al número 322 de l’avinguda Meridiana, i a Granollers, en un supermerca­t del barri de Lledoners. “És un premi molt repartit entre veïns de la Sagrera”, va explicar el propietari del primer establimen­t, DavidBujal­ance

El tercer premi, de 30.000 euros per dècim, va ser per al número 34226, que es va vendre en un supermerca­t de Gironella i també per internet.

El sorteig de la Grossa té dos quarts premis de 10.000 euros per bitllet, que van ser per als números 69576 i 14605; també tres cinquens premis de 5.000 euros per dècim, per als números 89090, 58499 i 60847. Els quarts van anar a Barcelona, Pallejà i Montgat, tot i que també es van vendre dècims a través d’internet. Els cinquens premis van viatjar a Gavà, Girona, Vidreres, Barcelona i Mollerussa, i en aquest cas també se’n van vendre alguns telemàtica­ment.

El sorteig de la Grossa, que es va celebrar als estudis de TV3 i va ser presentat per Marc Giró i Laia Ferrer, aquest any ha posat a la venda, en la novena edició de la rifa, 50 milions d’euros, 5 dels quals es van vendre a través d’internet i de terminals. Més enllà dels números premiats, es mantenen els premis a les terminacio­ns dels vuit números guanyadors (quatre, tres i dues últimes xifres coincident­s), com també els números anterior i posterior de cada premi.

Les persones que hagin estat agraciades amb fins a 1.999 euros podran demanar en qualsevol punt de venda autoritzat una transferèn­cia directa al compte bancari, que es farà efectiu en un termini aproximat de dos dies. A més a més, als establimen­ts de la xarxa comercial de Loteries de Catalunya es podran cobrar premis en metàl·lic de fins a 120 euros, i en qualsevol oficina de Caixabank, els premis de més quantia.

En el cas dels bitllets premiats que s’han comprat per internet, els premis es rebran directamen­t al moneder web del compte de l’usuari. En cas que l’import sigui superior als 600 euros, l’abonament es farà directamen­t al compte bancari que l’usuari va facilitar en el moment de registrar-se al portal de Loteries de Catalunya.

Els premis es podran cobrar fins al 21 de març del 2022. Tots els beneficis de la venda es destinen íntegramen­t a projectes socials. ●

El segon premi es va vendre en un estanc de la Meridiana i en un supermerca­t de Granollers

 ?? SAn SAnTu / ACr ??
SAn SAnTu / ACr
 ?? SAn SAnTu / ACr ??
SAn SAnTu / ACr

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain