La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Estat reparteix 69,8 milions de fons turístics en vint poblacions catalanes

-

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, d’una dotació de 615 milions d’euros, ha aportat 69,8 milions de fons Next Generation a 20 municipis catalans que han accedit a la convocatòr­ia dels Plans de Sostenibil­itat Turística en les Destinacio­ns. Les poblacions que han rebut una subvenció més gran són Salou (6 milions d’euros), Lloret de Mar (5,9 milions) i Santa Susanna (5 milions).

Santa Susanna és l’única població de la província de Barcelona que ha aconseguit fons per impulsar el projecte estratègic de millora de la sostenibil­itat dels espais del front marítim.

L’Ajuntament va elaborar un pla estratègic de sostenibil­itat per a l’espai més emblemàtic del municipi a través de l’ordenació dels recursos turístics vinculats a la façana marítima per evitarne la degradació, minimitzar els impactes ambientals i fer-ho compatible amb l’activitat econòmica.

La Secretaria d’Estat de Turisme ha valorat que el projecte prevegi la millora d’accessibil­itat de la platja de les Dunes amb un pas subterrani per a vehicles i vianants que donarà accés al litoral marítim però que hi limitarà els usos i en regularà els accessos i les zones d’aparcament amb l’objectiu de minimitzar l’impacte del trànsit rodat sobre els ecosisteme­s litorals. En la mateixa línia es preveu l’ordenació i la urbanitzac­ió del passeig marítim com a camí natural a l’espai de camí paral·lel a la platja.

Part de la subvenció es destinarà a la implantaci­ó de tecnologie­s per a les “platges intel·ligents” i un sistema per instituir el sistema d’intel·ligència turística.

La tecnologia permet millorar la governança i sostenibil­itat de la destinació a través de dades mediambien­tals, la seva gestió, la comunicaci­ó i la sensibilit­zació dels residents i els turistes.

Tots aquests plans són compatible­s amb l’estratègia de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) de què forma part el municipi del Maresme, amb avançats sistemes d'informació. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain