La Vanguardia (Català-1ª edició)

El 2021 es tanca amb 30 morts més que el 2020 a les carreteres catalanes

La boira provoca a les Garrigues un dels pitjors sinistres de l’any: un accident amb tres persones mortes

- Saeida

Les carreteres de Lleida no haurien pogut acomiadar pitjor el 2021. Tres membres d’una sola família van morir la matinada de l’últim dia de l’any en un accident múltiple al quilòmetre 155 de l’AP-2, al terme municipal de Castelldan­s, a només 20 quilòmetre­s de l’entrada a la capital. Amb aquestes tres víctimes mortals són 135 les persones mortes a les carreteres catalanes el 2021, 30 més que el 2020, quan la reducció de la mobilitat a causa del confinamen­t de municipis i comarques per la pandèmia va fer caure en un 40% el nombre de morts, que el 2019 va ser de 175. Són, d’altra banda, quaranta víctimes mortals menys que l’any anterior a la pandèmia.

La densa boira que cobria la carretera s’apunta com la causa més probable del terrible accident, que va tenir lloc a les 4.55 hores de la matinada en un tram en què també hi va haver dues col·lisions més.

Les tres víctimes mortals anaven a la mateixa furgoneta, que va quedar atrapada entre dos camions a la via en direcció a Barcelona. En un primer moment, el Servei Català de Trànsit va informar de dos morts – el conductor i la passatgera del seient del darrere, menor d’edat–, però després la passatgera del davant, que havia estat traslladad­a a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, va morir al centre clínic. Un quart passatger del mateix vehicle, un altre menor, va ser traslladat en estat crític al mateix hospital, i a l’hora de tancar aquesta edició no se sabia com estava.

A la mateixa zona i per la mateixa causa, la boira espessa, hi va haver dos accidents més amb el trist balanç de vuit ferits, un amb pronòstic greu i set de lleus. En aquests tres sinistres s’hi van veure implicats més de 20 vehicles, entre els quals una dotzena de camions, que van acabar amb desperfect­es de diversa considerac­ió.

Un portaveu del Servei Català de Trànsit va apuntar que els accidents haurien pogut ser menys greus si s’hagués activat el protocol antiboira que s’aplicava quan l’autopista estava sota control de l’empresa Abertis. El trànsit no es va normalitza­r fins a primera hora de la tarda.

Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís d’un primer accident a les 4.48 hores. Havia tingut lloc al punt quilomètri­c 156, en sentit Saragossa. Dels altres dos sinistres múltiples, un amb ferits lleus va ser en direcció Saragossa, i el mortal, en sentit Barcelona. El tall de l’au

Les condicions meteorològ­iques causen dos accidents més en vies de la demarcació de Lleida

topista va ser en tots dos sentits, i es va poder reobrir cap a les onze del matí en sentit Lleida-Saragossa, però a Soses ja es desviaven els vehicles cap a l’A-2. Dels set ferits lleus atesos pel Sistema d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM), quatre es van traslladar a l’Arnau de Vilanova, un al CAP de les Borges Blanques i dos van ser donats d’alta al mateix lloc dels fets.

Arran de la incidència, es van activar trenta patrulles dels Mossos d’Esquadra, sis dotacions dels Bombers de la Generalita­t i vint ambulàncie­s i l’helicòpter del Servei d’Emergèncie­s Mèdiques. A més a més, també es va comptar amb un equip de psicòlegs. ●

 ?? MARION GASC N ?? L’accident va obligar a intervenir a l’AP-2, coberta per una boira densa
MARION GASC N L’accident va obligar a intervenir a l’AP-2, coberta per una boira densa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain