La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sota mínims a Mallorca

L’equip de Xavi pretén reflotar la situació el 2022, però estrenarà l’any amb un onze de circumstàn­cies per culpa de la covid, les sancions i les lesions

- DER/PlonE

Els bons desitjos barcelonis­tes per al 2022, que són molts, s’han vist alterats just després de canviar de calendari. Les ganes de començar bé xoquen frontalmen­t amb la situació de la plantilla, amb deu positius per covid, dos jugadors sancionats, alguns de lesionats, Demir negociant el seu futur fora de l’entitat i amb els dos fitxatges del mercat d’hivern, Alves i Ferran Torres, encara sense inscriure, per bé que el brasiler està contagiat i el valencià es continua recuperant d’una lesió amb la selecció. El Barcelona i Xavi Hernández, el seu tècnic, esperaven l’any nou amb candeletes per reforçar-se, però el que s’han trobat és una galleda d’aigua freda de bon començamen­t. El Barça, que pretén reflotar la dinàmica de la Lliga i situar-se en zona Champions, jugarà a Son Moix contra el Mallorca sota mínims.

Sempre que no hi hagi més positius en els últims tests abans de volar, l’entrenador egarenc només té nou jugadors del primer equip disponible­s per jugar, amb el problema afegit que dos (Ter Stegen i Neto) són porters. Tot i això, la normativa de LaLiga indica que, en ple brot de covid com l’actual, el partit només s’ajornaria si un equip es queda amb menys de cinc futboliste­s amb fitxa de la primera plantilla, circumstàn­cia que no es compleix. Així doncs, el Barça saltarà a la gespa visiblemen­t disminuït. Una altra cosa és que la intenció de Xavi torni a ser sotmetre i dominar l’equip de Luis García Plaza. El dubte és si n’hi haurà prou per assaltar l’illa després de veure com els empatava l’Osasuna, com patia per guanyar l’Elx o com no podia amb un Sevilla amb deu.

Tantes baixes, fins a 18, no són el millor auguri per trencar la mala ratxa del Barça lluny del Camp Nou. Des que va arrencar la temporada, els blaugrana amb prou feines han aconseguit dues victòries com a visitants (una a la Lliga, a Vila-real, en vuit desplaçame­nts). Per acabar de

El tècnic necessitar­à els vuit jugadors de camp, incloent-hi Luuk de Jong, Riqui Puig i Mingueza

Els blaugrana, encara sense fitxatges, posen les esperances en la recuperaci­ó de Pedri, absent tres mesos

complicar l’equació, el Mallorca només ha perdut un partit al seu estadi des que va tornar a Primera.

El conjunt de Xavi va tancar el 2021 amb un interessan­t partit al Sánchez Pizjuán, on va ser millor contra onze però no va saber plasmar la superiorit­at contra deu. Aquell dia van jugar en atac Dembélé, Adbe i Jutglà. Només l’últim serà a Palma. El davanter del filial, que ja va marcar a l’Elx, podria formar davantera juntament amb Luuk de Jong i Ilias Akhomach, un futbolista de qui el club pretén desprendre’s, i un juvenil amb 45 minuts d’experiènci­a.

Serà la línia més afectada, per més que al mig del camp, amb Busquets sancionat per cinc grogues, Riqui Puig tingui números de ser titular per primera vegada –fins ara només ha jugat deu estonetes com a suplent sense convèncer Koeman, Sergi o Xavi– o en defensa calgui recórrer a Mingueza, que no és a l’onze des del derbi del 20 de novembre, per actuar de lateral esquerre.

Xavi necessita tots els jugadors de camp per no arriscar-se a una alineació indeguda per incomplir la regla de les set fitxes profession­als sobre el camp, que el tècnic ja va catalogar d’“absurda” abans de Nadal.

Per compensar les males notícies que s’ha trobat tornant de vacances, la sorpresa de la llista podria ser Pedri. El canari, recent guanyador del trofeu Kopa i del Golden Boy, és a la fase final de la recuperaci­ó. Si rep l’alta mèdica, l’interior de Tegueste serà un reforç importantí­ssim. De fet, Xavi encara no ha pogut comptar amb ell, ja que no juga des del 29 de setembre a Lisboa.

Han estat tres mesos sense Pedri, futbolista que la temporada passada ho va jugar tot: 52 partits amb el Barça, més l’Eurocopa i els Jocs Olímpics. Per contra, aquesta temporada, la segona com a blaugrana, amb prou feines ha jugat, ja que es va lesionar muscularme­nt contra el Bayern al quàdriceps de la cama esquerra i ja ha patit dues recaigudes a la mateixa zona. Per això volen anar amb compte amb les seves fibres. Però amb les urgències futbolísti­ques i numèriques del Barça, el concurs de Pedri (quatre gols i sis assistènci­es durant la temporada 2020-2021) és una esperança per tornar a marcar diferèncie­s. ●

 ?? Mad ?? Pedri González, que no juga des del 29 de setembre, ja s’entrena amb normalitat
Mad Pedri González, que no juga des del 29 de setembre, ja s’entrena amb normalitat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain