La Vanguardia (Català-1ª edició)

Santolino i Barreda, millors cartes 14 espanyols per succeir Marc Coma

-

Des que el juliol del 2015 va anunciar que aparcava la moto, Marc Coma, pentacampi­ó del Dakar, no ha trobat successor espanyol a dalt de tot del podi del ral·li. De fet, des que va plegar el català i el seu rival Cyril Despres, el tuareg de les dues rodes no ha tingut un propietari habitual, i ha passat les últimes sis edicions per cinc mans, les de Toby Price (2), Sam Sunderland, Matthias Walkner, Ricky Brabec i Kevin Benavides.

Entre els 14 espanyols inscrits, els principals aspirants a la victòria són Lorenzo Santolino, amb Sherco, 6è el 2021; i l’etern Joan Barreda (Honda), al seu 12è Dakar, amb 38 anys i amb ganes de rescabalar-se de l’abandoname­nt del 2021. El castellone­nc ha guanyat aquest any l’Andalusia Ral·li i la Baja Aragó, i tindrà ocasió d’igualar el rècord de 33 victòries d’etapa de Peterhanse­l i Despres; amb 27, Barreda és a 6 triomfs.

Completen el cartell d’espanyols el veterà Joan Pedrero i

Marc Calmet amb les Rieju de l’FN Speed, Rachid Al-Lal, José María García, Eduardo Iglesias, José Arvest; les dues úniques dones, Sara García (si la deixa el positiu de covid d’última hora) i Sandra Gómez, debutant; i els també novells Carles Falcón, Isaac Feliu i Albert Martín, que s’estrenen entre els originals, sense assistènci­a, on continua Javier Vega.

Marc Coma també hi participa. Torna al ral·li com a assessor del grup KTM, el seu quart rol a la cursa, amb el repte que la firma austríaca recuperi el tron després de dos anys de domini d’Honda. L’opció principal del Red Bull KTM Factory Team serà Kevin Benavides, pispat a la firma japonesa, per completar un equipàs amb Price i Walkner, a més de Sunderland i Sanders, amb KTM pintades de vermell Gas Gas.

A les motos alades, el lideratge se’l disputaran els xilens Pablo Quintanill­a i José Ignacio Cornejo, el nord-americà Ricky Brabec i el referit Barreda.

D’aquests 9 pilots, molt probableme­nt en sortirà el campió. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain