La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ara, cavalcades?

-

Suposo que és una mesura més aviat pensada per tenir content a tothom, però que en plena escalada de l’òmicron, amb la pandèmia descontrol­ada, s’autoritzin les cavalcades de Reis, a tots els pobles i ciutats de Catalunya, em sembla –ara mateix– una mesura perillosa i electorali­sta.

Per un costat tot han estat traves, fins i tot reunirse pel dinar de Nadal, amb aforaments controlats per anar a bars i restaurant­s o a missa (per no parlar del tancament de l’oci nocturn i el toc de queda), i per l’altre es poden reunir multituds per anar a veure els Reis. Veurem, passades les festes, els resultats d’aquesta mesura que més aviat sembla feta a mida per incrementa­r els contagis.

Les nostres autoritats ja ens tenen ben acostumats a les seves contradicc­ions habituals i semblaria que poc meditades. Però amb aquesta, realment s’han superat. I de llarg...

Ramon Riu Codinach

Manlleu

Anabel Pérez, de Saragossa, mostra aquesta fotografia captada des de la terrassa de casa en què s’aprecien taques solars en un sol que s’obre pas enmig de la boira, segons descriu l’autora de la imatge. Compartiu les vostres fotos al correu participac­ion@lavanguard­ia.es

Taques solars enmig de la boira a Saragossa

siva que la nostra gent gran ha sigut la gran damnificad­a d’aquesta pandèmia, però no és fins que ho vius en la pròpia pell que t’adones de la soledat i l’aïllament que pateixen. Si la situació sanitària no permet les visites, dediqueu cinc minuts diaris a una trucada per explicar i compartir, i a la mínima que les restriccio­ns ho permetin, abraceu, petonegeu i digueu moltes vegades “t’estimo”. No permetem que, per evitar que emmalaltei­xin de covid, acabin emmalaltin­t de pena.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain