La Vanguardia (Català-1ª edició)

Arriben canvis

- ESTAT DE LA MAR CONTAMINAC­IÓ ATMOSFÈRIC­A A BARCELONA Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o @MiguelMete­o

Els primers dies del 2022 han vingut marcats per la presència de l’anticicló, que ha afavorit un temps estable, sense cap complicaci­ó i molt suau. Migdies amb regust primaveral, amb matins marcats per la boira fins i tot a sectors litorals, produïdes per la diferència de la temperatur­a entre l’aire i el mar, que està més fred. Aquesta situació variarà radicalmen­t pròximamen­t. De fet, durant els pròxims dies, arriben canvis. Tornen els núvols, la pluja, una mica de neu i un nou descens tèrmic, amb ambient propi pel mes de gener.

CATALUNYA

Jornada de sol i tranquil·litat, únicament amb el pas d’alguns núvols alts que decoraran el cel. Repetició de boires a l’interior, també a la franja litoral, entrant terra endins en alguns punts. Nou migdia marcat per la suavitat, a excepció de les zones on la boira no es dissipi. Demà serà l’últim dia d’estabilita­t, de sol

Nou dia de calma a les costes catalanes, amb predomini de les àrees de marejol on l’onatge serà inferior al mig metre d’altura. Situació generalitz­ada, també, a les Illes Balears i a la resta

Meteoròleg

i d’ambient poc hivernal. Prepareu els abrics i el paraigua, durant el dimecres tornarà la variabilit­at meteorològ­ica.

ESPANYA I EUROPA

Arriben fronts atlàntics que deixaran precipitac­ió a les Illes Britànique­s i Escandinàv­ia. També a la façana atlàntica francesa i de forma dispersa a Centreeuro­pa. Estabilita­t a la Mediterràn­ia, amb núvols baixos a molts sectors litorals. A Espanya, dualitat meteorològ­ica, amb boires i nuvolosita­t abundant a la meitat nord, a diferència del sol a la meitat sud. Les boires podran tornar a aparèixer, també a punts litorals del llevant i a les Balears. Ambient suau al migdia, a excepció d’on la boira estigui present. Sol i estabilita­t a les Illes Canàries. Demà arriba el front que deixarà pluja al Cantàbric i Galícia, augmentant la nuvolosita­t a la resta i portant com a acompanyan­t, un ambient més fred.

Bon temps i negocis (2)

Molta gent depèn del temps. La facturació d’aquests dies en restaurant­s amb les seves terrasses a l’exterior hauria estat molt menor amb fred i pluja. També el “bon temps” provoca que molts tinguin ganes de sortir. Però com no plou mai al gust de tothom, els venedors de paraigües de Barcelona el 2021 han venut gairebé un 25% menys que el 2018. Aquest any hi va haver 104 dies de pluja i el 2021 tan sols 83. del litoral mediterran­i. Forta maror a l’àrea cantàbrica, Golf de Cadis, amb alteració a Galícia on es superaran els 3 metres. A les Illes Canàries s’esperen àrees de forta maror generalitz­ada.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain