La Vanguardia (Català-1ª edició)

Warner compra el catàleg editorial de David Bowie per 220 milions d’euros

-

Després d’uns quants mesos de negociacio­ns, els hereus de David Bowie han venut el catàleg editorial del músic britànic a Warner Chappell Music per un preu superior als 250 milions de dòlars, uns 220 milions d’euros. L’acord afecta els 26 àlbums d’estudi de Bowie, incloent-hi Toy, que es va gravar el 2001 però per divergènci­es amb la discogràfi­ca de llavors no es va arribar a publicar, i finalment sortirà a la llum divendres. S’hi han d’afegir els dos discos en estudi amb el seu projecte Tin Machine, i també temes apareguts com a senzills de bandes sonores o altres formats.

Amb aquesta compra el poderós grup discogràfi­c i editorial Warner aconseguei­x gairebé tot el repertori de l’autor de cançons com Space oddity, Fame, Let’s dance i Rebel rebel. Al setembre els hereus de Bowie ja van anunciar un acord amb Warner Music que afectava l’ampli catàleg des del 1968 fins al 2016 i que passarà a la multinacio­nal a partir del 2023, incloent-hi els àlbums publicats des del 2000 fins al 2016, que es van llançar originalme­nt a través de la també multinacio­nal Sony. L’anunci d’aquesta compravend­a té lloc en la celebració de Bowie 75, ja que dissabte el gloriós artista hauria fet 75 anys.

És l’acord més recent d’una tendència aquests últims anys, i el màxim exemple és la compra per Sony dels drets editorials i de música gravada de Bruce Springstee­n per 500 milions de dòlars, és a dir, 442,5 milions d’euros. Anteriorme­nt, el catàleg editorial de Bob Dylan va passar a ser propietat d’Universal per gairebé 400 milions de dòlars.

La llista d’artistes i de bandes que han venut la seva obra, parcialmen­t o totalment, inclou altres noms com Paul Simon, Neil Young, Stevie Nicks, Tina Turner, Mötley Crüe, Shakira i els Red Hot Chili Peppers. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain