La Vanguardia (Català-1ª edició)

Que es preparin perquè hem tornat; els grans jugadors sospesen venir”

- CARLOS RUIZ

Joan ,aporta

El present del Barça no convida a pensar en un futur exitós a curt termini. L’aposta obligada pels joves de la Masia, gairebé nens, i l’arribada a la banqueta d’un ídol com Xavi Hernández són els nous agafadors morals enmig del solar blaugrana, arrasat per la mala gestió esportiva i econòmica. Tot faria pensar que el club es troba a l’inici d’uns anys difícils, una llarga travessia pel desert amb la paciència per bandera... tret de si s’escolta Joan Laporta.

Fidel al seu estil, el president és l’optimisme personific­at. Lluny de recrear-se en la crua realitat, no deixa passar cap ocasió per alimentar l’esperança, tot i que amb pocs fets, encara, i anunciar l’inici d’“una nova etapa esplendoro­sa”. El dirigent va aprofitar la presentaci­ó de Ferran Torres per insuflar nous ànims als barcelonis­tes amb missatges que recordaven l’agosarat “ganes de tornar a veure-us”. Aquella pancarta electoral a pocs metres del Bernabeu va anar esfilagars­antse amb els mals resultats, eliminat el Barça de la Champions i sense opcions, tret de miracle, a la Lliga. Però després del difícil triomf a Mallorca, Laporta creu que el Barça s’ha “enganxat” a la competició domèstica, on és cinquè a 15 punts del Madrid. “Volem guanyar els màxims títols possibles”, va rematar, confiat en les opcions de l’equip a la Supercopa, la Copa, l’Europa League i fins i tot la Lliga.

Laporta apunta amunt, també al mercat de fitxatges, on el Barça “continua sent una referència”. Torres ha estat el segon d’arribar després de Dani Alves en una llista de reforços que podria augmentar. “Estem treballant en les incorporac­ions que ens ha dit el tècnic per a aquest hivern”, va anticipar. L’exjugador del Manchester City, per la joventut i cartell, ha de ser la primera pedra d’un ambiciós projecte que viurà una etapa decisiva a l’estiu, quan el Barça provi d’escometre el fitxatge d’Erling Håland, una de les joies del mercat i a priori un fitxatge utòpic per a les malmeses arques del club. L’enorme deute i l’encara disparada massa salarial no semblen impediment­s per somiar amb l’arribada del noruec. Laporta considera que “tot és possible si es fan bé les coses” i no tem els clubs competidor­s, sens dubte amb més múscul econòmic. “Tothom ja es pot anar preparant perquè hem tornat”, va advertir el president. L’entitat té liquiditat després d’obtenir un primer préstec de 525 milions d’euros a l’estiu de Goldman Sachs, una part del qual es destinarà a fitxatges com per exemple el de Ferran Torres. Laporta va insistir que “la secretaria tècnica no cessa en l’afany de construir un gran equip” i va

assegurar que els cracs continuen mirant cap al Camp Nou malgrat la situació de l’entitat: “Tots els grans jugadors sospesen venir al Barça”.

Mentre que Laporta va ser la viva imatge de la rauxa, Mateu Alemany va ser el seny en la presentaci­ó de Torres. El director esportiu es va referir a afers més terrenals, com la possibilit­at d’inscriure Torres a la Lliga abans de diumenge i Dani Alves en les pròximes hores. Per això, el Barça haurà d’ajustar el fair play financer mitjançant la retallada de la seva massa salarial, i en aquest sentit tindrà un paper determinan­t Ousmane Dembélé, la renovació a la baixa del qual és cada vegada més improbable. “No està prevista cap reunió. Els seus representa­nts saben molt bé la posició del club. Té una oferta de renovació des de fa temps”, va dir Alemany a tall d’ultimàtum cap a l’extrem. Si continua fugint d’estudi el club estudiarà altres mesures, fins i tot donar-li la carta de llibertat per alleugerir la massa salarial. Amb el francès o sense ell, l’equip només pot millorar, segons Laporta: “Aviat veurem el ressorgime­nt esportiu del Barça”. ■

Dembélé té una oferta de renovació fa temps; no es pot dilatar més” Mateu Alemany

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain