La Vanguardia (Català-1ª edició)

Posada a punt a l’avantsala de l’Open d’Austràlia

Nadal reapareix a Melbourne després de cinc mesos sense competir

-

La Rod Laver Arena treu fum aquests dies. A la pista central de Melbourne Park s’entrena cada vegada amb més intensitat Rafael Nadal. Dues vegades al dia, ja sigui sota les ordres de Carlos Moyà o amb algun vell conegut com Andy Murray. L’objectiu és clar: continuar amb la posada a punt per afrontar amb garanties l’Open d’Austràlia, que arrenca el 17 de gener.

L’avantsala és un torneig de categoria 250 a la mateixa ciutat que acull el primer Grand Slam de l’any. El Melbourne Summer Set servirà per descobrir com pot afrontar Nadal la primera gran cita de l’any després d’un llarg període d’inactivita­t. Des de la semifinal de Roland Garros perduda contra Novak Djokovic al juny només va aparèixer en dues ocasions (a l’agost) en l’intent frustrat per disputar el US Open. Els problemes al peu esquerre no van cessar i es va veure obligat a parar pensant ja en una nova temporada, la vint-i-dosena com a profession­al.

En plena fase de preparació per al nou any, la covid contreta en el torneig d’exhibició celebrat a Abu Dhabi a finals de desembre va ser un altre contratemp­s amb què Nadal va haver de lluitar. Per accelerar la posada a punt ha decidit aquesta setmana a Melbourne competir en dobles al costat del també balear Jaume Munar. La seva estrena al quadre individual no arribarà fins dijous contra el nord-americà Marcos Giron o un jugador de la prèvia.

Nadal és el cap de sèrie d’un

El torneig australià (250) servirà de preparació i donarà pistes sobre l’estat de forma del balear

torneig farcit de relíquies (Kyrgios, Dimitrov, Murray, Anderson...) i també l’únic top 10. És el gran reclam de la setmana i qui sap si l’únic Big Three a l’Open d’Austràlia. Federer continua lesionat i l’organitzac­ió segueix pendent de Djokovic, reticent fins ara a revelar el seu estat de vacunació, una condició sine qua non per entrar al país. ●

 ?? WILLIAM WEST / AF ?? Rafael Nadal practica la volea a la Rod Laver Arena
WILLIAM WEST / AF Rafael Nadal practica la volea a la Rod Laver Arena

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain