La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barreda s’imposa i Sainz es recupera

El pilot de Torreblanc­a s’emporta l’etapa en motos

-

Després de dues jornades de domini de Nasser al-Attiya (Toyota), el francès Sébastien Loeb es va imposar ahir en la segona etapa del Dakar. El pilot de Bahrain Raid Xtreme va vèncer amb 3 minuts i 38 segons d’avantatge sobre el qatarià tres vegades vencedor de la categoria (edicions 2011, 2015 i 2019), que continua líder de la general en cotxes. “Ja podem parlar d’un duel”, es va aventurar a afirmar Al-Attiya quan va arribar al campament: “És possible que lluitem fins al final, però encara queda molt ral·li fins a la meta. Veurem qui guanya... Em fa la sensació que ens esperen moltes sorpreses en aquest Dakar”, va comentar desafiador.

En tercera posició va travessar la línia de meta l’espanyol Carlos Sainz (Audi), que va recuperar sensacions després d’un diumenge accidentat pels problemes de navegació, que li van fer perdre dues hores a la general. El pilot espanyol va irrompre amb força en l’etapa d’ahir i va aconseguir retallar un bon pessic en la classifica­ció. Sainz va ser tercer en cada punt de control i va travessar alguna dificultat al sisè, però va aconseguir la tercera plaça a 5 minuts i 52 segons del guanyador Loeb. Sense gairebé opcions per lluitar pel triomf final a causa dels problemes amb la navegació de diumenge, Sainz va reconèixer que afronta el que queda de prova amb un únic objectiu: “La resta del Dakar intentaré passar-m’ho tan bé com pugui”.

També va ser un bon dia per al castellone­nc Joan Barreda (Honda), que es va emportar l’etapa en motos i es va situar com el tercer pilot de motos amb més victòries en la història de la competició (28), a cinc del rècord de 33 que comparteix­en els francesos Stéphane Peterhanse­l i Cyril Despres. Barreda va acabar amb un avantatge de 5 minuts i 33 segons sobre Sam Sunderland (Gas Gas), líder de la general després que el seu company d’equip, l’austríac Daniel Sanders, perdés ahir 24 minuts i 58 segons i cedís el liderat a Sunderland per un crono de 3 minuts i 29 segons. ●

Barreda es converteix en el tercer pilot de motos amb més victòries (28) en la història del Dakar

?? YOAN VALAT / EFE ?? Joan Barreda (Honda) va acabar en primera posició en motos en la segona etapa del Dakar
YOAN VALAT / EFE Joan Barreda (Honda) va acabar en primera posició en motos en la segona etapa del Dakar