La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les rebaixes i el comerç en línia impulsen la contractac­ió

L’augment serà d’un 7,5%, davant una caiguda semblant l’any passat

-

La temporada de rebaixes de gener i febrer impulsarà un 7,5% la contractac­ió a Espanya, un increment que arribarà al 9,6% a Catalunya, segons les previsions que va presentar ahir Adecco. Aquest augment estarà vinculat al comerç tradiciona­l i fonamental­ment al comerç electrònic. La nova tendència reverteix la caiguda del 7% que es va registrar fa un any en el mateix període comercial i continua el camí de recuperaci­ó iniciat durant la campanya del black friday i el Nadal del 2021.

En concret, els nous contractes passaran dels 164.055 firmats el 2021 als més de 176.000 esperats per a aquest 2022. Els canvis d’hàbits dels compradors en els últims dos anys arran de la pandèmia també han modificat les ofertes laborals i les contractac­ions se centren ara en personal dedicat la logística, a la distribuci­ó i preparació de les trameses, empaquetad­ors, personal de magatzem, carretille­rs i treballado­rs d’última milla, principalm­ent repartidor­s.

Malgrat que el comerç electrònic protagonit­zarà la temporada de rebaixes, segons les estimacion­s d’Adecco, el comerç físic també requerirà personal per a aquest període, encara que en aquest cas el volum de contractac­ió serà menor que en el passat. Els perfils demanats pel comerç físic es correspone­n amb promotors comercials, ajudants de botiga, caixers i personal per a perfumeria, botiga de joguines, cosmètica o electrònic­a. També es reforçaran les àrees d’atenció al client.

Les previsions d’Adecco preveuen un augment de la contractac­ió a totes les comunitats autònomes, amb increments d’entre el 4% i el 10% en comparació amb la campanya de rebaixes del 2021, quan encara existien restriccio­ns de mobilitat, horari i aforaments. Catalunya liderarà les contractac­ions en xifres absolutes, amb la firma de prop de 28.100 contractes, un 9,6% més que el gener del 2021. Per províncies, Barcelona espera formalitza­r 21.150 contractes, un 10% més que el 2021, consolidan­t-se com la gran generadora d’ocupació d’aquest període. La segueixen Tarragona, on s’espera firmar gairebé 3.500 contractes (un 8% més de què el 2021); Girona, amb uns 2.600 (un 9% més), i Lleida, que es quedarà a prop dels 880 (amb un 8% més).

Darrere de Catalunya se situen la Comunitat Valenciana, amb més de 24.800 llocs de treball creats per a la temporada de rebaixes, i Madrid, on es firmaran uns 24.570 contractes. Encara que la xifra és inferior a l’esperada, la madrilenya serà la comunitat autònoma en què més creixi la contractac­ió, un 10% més que el 2021. ●

Catalunya liderarà les contractac­ions, amb la firma de prop de 28.100 contractes, un 9,6% més que el gener del 2021

 ?? . ?? Magatzem automatitz­at d’una empresa catalana de distribuci­ó
. Magatzem automatitz­at d’una empresa catalana de distribuci­ó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain